Την πολύχρονη περιπέτεια της με έναν επίμονο αλλά και επικίνδυνο «θαυμαστή», ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάψει το αυτοκίνητο του συντρόφου της περιέγραψε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη.

Ο άνδρας, ένας 34χρονος από τη Γεωργία, την παρακολουθούσε για περίπου πέντε χρόνια.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας που τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με συνέπεια ο δράστης να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Μιλώντας την Παρασκευή στον Alpha η Ολυμπιονίκης είπε ότι ο άνδρας, ατίθετα με άλλους θαυμαστές, ήταν εξαιρετικά επίμονος.

Παρά τις εκκλήσεις της ίδιας και του πατέρα και προπονητή της, αλλά και του τοπικού αστυνομικού τμήματος, δεν σταματήσει να την ενοχλεί και να της στέλνει λουλούδια.

«Το χειρότερο ήταν όταν αντιλήφθηκα ότι ο συγκεκριμένος άνδρας παρακολουθούσε την κάθε μου κίνηση. Τυχαία, μια ημέρα περίπου στο 2018, επέστρεφα στο σπίτι μου από προπόνηση και τον είδα να με ακολουθεί μέχρι το σπίτι μου. Άλλαζα δρόμο. Αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές. Είτε πεζός με ακολουθούσε είτε με αυτοκίνητο. Έβγαινα με φίλους μου για ποτό ή φαγητό και ήταν πάντα εκεί… Έστελνε λουλούδια με κάθε αφορμή, πριν και μετά από κάθε επιτυχία, σε γενέθλια, του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και αναίτια».

Δεν έμεινε όμως εκεί ο άνδρας. Μετά την παρακολούθηση και τα λουλούδια επιχείρησε να μπει στο διαμέρισμά της μαζί με έναν φίλο του, τα Χριστούγεννα του 2020.

«Ήμουν μόνη μου στο διαμέρισμα και ο φίλος του χτυπούσε επιμόνως την πόρτα για να ανοίξω. Ο ίδιος ήταν κρυμμένος στο κτίριο, στην πολυκατοικία που ζούσα τότε».

Προσθέτει η Κορακάκη ότι «για αυτό το περιστατικό είχε προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, του είχαν γίνει και πάλι συστάσεις (έχει καταγραφεί το περιστατικό) είχε δώσει υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να με ξαναενοχλήσει, παρόλα αυτά συνέχισε, μέχρι που 5 ημέρες πριν ανέβω στο αεροπλάνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έκαψε το αυτοκίνητο του συντρόφου μου».

Η Κορακάκη δήλωσε ότι η δράση του 34χρονου την έκανε ιδιαίτερα φοβική και δυσλειτουργική. Είπε πως ήταν ανήσυχη κάθε φορά που άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου της ή του διαμερίσματος της, ειδικά από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, έχοντας καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία (ασκούσε σωματική βία στην πρώην σύζυγό του).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook