Η ανακοίνωση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ως θεματοφύλακας της ενότητας και της τήρησης του καταστατικού και σύμφωνα με όσα είχαν ήδη αποφασιστεί από το Δ.Σ. τις 19.4.2022, συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 10.7.2022 η οποία θα διεξαχθεί στα Γραφεία της Ένωσης μας (Στρατόπεδο «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ», Κ. Μαλλινού 45, Χανιά), και ώρα 11.00, προκειμένου το ανώτατο όργανο να αποφασίσει για τα παρακάτω:

  • Θέμα 1ο: Εκλογή Προεδρείου Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
  • Θέμα 2ο: Επικύρωση της από 19 Απριλίου 2022 απόφασης του ΔΣ για αποχώρηση της ΕΣΠΕΕΧ από την δευτεροβάθμια εκπροσώπηση της ΠΟΕΣ και την προσχώρηση στην δευτεροβάθμια εκπροσώπηση της ΠΟΜΕΝΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εισακούει και εξετάζει τα αιτήματα όλων των συναδέλφων, με γνώμονα το νόμο και το καταστατικό. Αποκλειστική μας μέριμνα και αγωνία είναι η επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους, μακριά από την εσωστρέφεια που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένοι κύκλοι.

Καλούμε, όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 10ης Ιουλίου 2022, με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας και με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, ώστε την επόμενη μέρα να μπορούμε, όλοι μαζί πλέον, να ασχοληθούμε απερίσπαστοι με την επίλυση των προβλημάτων που τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας αντιμετωπίζουμε»

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Ένωση υποστηρίζει ότι επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα να δημιουργηθεί κλίμα έντασης, διχασμού και εσωστρέφειας. Ειδικότερα αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς, επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα έντασης, διχασμού και εσωστρέφειας, μέσα από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ παράλληλα έχουν γίνει προσπάθειες από μια συγκεκριμένη μερίδα μελών για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 21 Μαΐου 2022, ημερομηνία η οποία προφανώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις (που τίθενται από το καταστατικό) και ως εκ τούτου απορρίφθηκε (ως ημερομηνία) από το ΔΣ της Ενώσεως. Το ίδιο το ΔΣ, όπως ανακοινώθηκε σχετικά και αφού έλαβε υπόψη του τα γραπτά αιτήματα των μελών της Ένωσης και σε συνέχεια της δικής του απόφασης της 19.4.22 , προκήρυξε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 10 Ιουλίου 2022, προκειμένου αφού ακουστούν όλες οι απόψεις, με ηρεμία και ενότητα, να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ένωσης. Θεωρούμε βεβαίως αυτονόητο , ότι όποιες κι αν είναι αυτές , θα είναι σεβαστές από όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

Εφιστούμε την προσοχή των μελών ότι οποιαδήποτε άλλη “συνέλευση” ή “συγκέντρωση”, που φέρεται να συγκαλείται από τρίτους, δεν είναι σύμφωνη με το νόμο και το καταστατικό, είναι απολύτως άκυρη και ανυπόστατη ως “ψευδοσυνέλευση” που δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Ενδέχεται δε να στοχεύει στην υφαρπαγή της υπογραφής και την διαστρέβλωση του αγνού ενδιαφέροντος που σίγουρα διακατέχει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ένωσης.

Ο τρόπος έκφρασης των διαφορετικών απόψεων όλων των μελών, όλων εμάς , δεν μπορεί παρά να ακολουθεί τον δρόμο που προβλέπουν ο νόμος και το καταστατικό, ενώ κάθε ενέργεια μας εξυπακούεται ότι πρέπει πρώτα να την χαρακτηρίζουν η οφειλόμενη υπευθυνότητα μας ως ενεργοί πολίτες και η τιμή που μας περιβάλλει η στρατιωτική μας ιδιότητα.

Κατόπιν των παραπάνω, επαναλαμβάνουμε την παραίνεση μας προς όλα τα μέλη για τη μαζική τους συμμετοχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση τις 10 Ιουλίου 2022, και ώρα 11.00 που θα πραγματοποιηθεί στα νέα γραφεία μας στο «Στρατόπεδο «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ», Κ. Μαλλινού 45, Αγ. Ιωάννης Χανιά».»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook