Καταρχάς, για να το ξεκαθαρίσουμε, ουδείς επιθυμεί αυτή η διαδικασία να καταλήξει σε … ναυάγιο.

Ένα έργο, όπως τα έχουμε ονομάσει πολλάκις μαζί με το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, ως “στοιχειωμένο”, το οποίο ποτέ δεν δόθηκε προς αξιοποίηση στην χανιώτικη (και όχι μόνο) κοινωνία.

Θυμίζουμε ωστόσο ότι σχεδόν από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης του δήμου Χανίων από την νυν δημοτική αρχή, το συγκεκριμένο έργο τέθηκε σε προτεραιότητα ώστε να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί και με τον (αρχικό) στόχο, ο οποίος στην πορεία μετεξελίχθηκε και πήρε παράταση, να ολοκληρωθεί στο τέλος της τρέχουσας θητείας.

Και ενώ οι εξελίξεις που έβγαιναν προς τα “έξω” δημιουργούσαν ικανοποίηση και αισιοδοξία, ξάφνου τον Απρίλιο ενημερωθήκαμε ότι το έργο δεν χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι μπαίνει “στον πάγο”.

Αρνητική εξέλιξη ωστόσο το χειρότερο είναι πως, μέχρι στιγμής, ουδείς δείχνει να λαμβάνει την ευθύνη, απλά αφήνουμε να αιωρείται το ζήτημα χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ενημέρωση ή κάποιο σημάδι ότι θα προκύψει αντίδραση.

Το θέμα δεν συζητιέται όπως λέμε, κάτι που δηλώνει ότι πετάμε “λευκή πετσέτα”; Διότι αν είναι αυτό θα πρόκειται για μεγάλο “κάζο” της δημοτικής αρχής!

Επαναλαμβάνουμε… Απευχόμαστε να οδηγηθεί σε “κάζο” η όλη υπόθεση γιατί είναι ένα μεγάλο έργο που θα προσφέρει πολλά στα Χανιά, πολυεπίπεδα και διαχρονικά…

Κάποιοι όμως πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο, αφενός τι συνέβη και ο φάκελος απορρίφθηκε, αφετέρου αν υπάρχει “plan B”.

Αν δεν υπάρχει “plan B” τότε θα αποδειχθεί ότι πανηγυρίζαμε (όχι εμείς αλλά εκείνοι που κινούν τις διαδικασίες) για κάτι που, επί της ουσίας δεν επρόκειτο ποτέ να προχωρήσει ή έστω δεν θα μπορούσε να προχωρήσει με τις συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν, όπως, το ίδιο αποτυχημένες ήταν και προηγούμενες ενέργειες, άλλων δημοτικών αρχών (οι οποίες ωστόσο δεν πανηγύρισαν προκαταβολικά όπως η νυν)…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φυσικά, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει “επικοινωνιακή δυναμική” εκ μέρους της δημοτικής αρχής, καθώς το θέμα είναι δυσάρεστο. Ελπίζουμε, προσωρινά δυσάρεστο…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook