Με αφορμή προχτεσινό δημοσίευμα του Flashnews.gr για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το παρεκκλήσι της μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πίσω από το δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, ο εφημέριος του παρεκκλησίου που ανήκει στην ενορία της Ευαγγελίστριας, πατέρας Βασίλειος Γκάτσης, σε επικοινωνία μαζί μας εξηγεί:

“Πρόκειται για ένα αφύλαχτο παρεκκλήσι που το βράδυ, δυστυχώς, μπαίνουν στον προαύλιο χώρο, κάθε λογής άνθρωποι, οι οποίοι, ενίοτε προκαλούν ζημιές. Εμείς ως ενορία, συνεχώς προσπαθούμε να επιδιορθώνουμε αυτές τις ζημιές, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να είμαστε εκεί όλο το 24ωρο. Δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς από πάνω από ανθρώπους που δε δείχνουν κανέναν σεβασμό στην εκκλησία”.

Ο πατέρας Βασίλειος αφού τόνισε ότι η ενορία μεριμνά συνεχώς για τη συντήρηση των εκκλησιών που υπάγονται στην ενορία (Ευαγγελίστρια, Σωτήρος και Αγίας Κυριακής) και την αποκατάσταση των ζημιών που υπάρχουν, συστήνει σε εκείνους που στέλνουν φωτογραφίες στα ΜΜΕ να καταγγείλουν στους αρμόδιου το οτιδήποτε διαπιστώσουν και όχι να επιδιώκουν τη δημοσιοποίησή τους, μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι παρεκκλήσια όπως του Σωτήρος στη Χαλέπα δεν λειτουργούν σε σταθερή βάση αλλά μόνο σε περιπτώσεις εορτών, αλλά και γάμων ή βαπτίσεων. Το ζήτημα είναι να μπορέσει να προβλεφθεί μια καλύτερη φύλαξή τους ώστε να αποφεύγονται (όσο είναι εφικτό) ζημιές εντός των χώρων των εκκλησιών αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook