Σειρά άμεσων μέτρων στήριξης στους ανέργους ζητούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο. Όπως επεσήμαναν τα μέλη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, \”κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Τα νούμερα της ανεργίας θεριεύουν, μονό στο Ηράκλειο  βάση του ΟΑΕΔ είναι στο 18,6% κάτι που σημαίνει ότι είναι πολλοί παραπάνω.\”

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου επισημάνθηκε πως \”όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν παρθεί μέτρα για να εξαθλιώσουν το λαό, δίνουν συνεχώς γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία. Δεν πρέπει να προσδοκάς τίποτα από μια κυβέρνηση που στηρίζει με κάθε τρόπο το κεφάλαιο και σπρώχνει μαζικά τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Απελευθέρωσαν  τις απολύσεις, κατάργησαν τις αποζημιώσεις.\”

Σε οτι αφορά τα μέτρα στήριξης για τους ανέργους το ΠΑΜΕ ζητάει:

Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.

Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.

Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση, κ.λπ.).

Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

Τέλος τα μέλη του ΠΑΜΕ καλούν  τους εργαζόμενους τους ανέργους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  στις 20  Δεκέμβρη και ώρα 7μ.μ στην πλατεία Ελευθερίας 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook