Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχει στην πανελλήνια δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές.

Την εκδήλωση συντονίζει η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τη συνεργασία και την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων, τους οποίους η εφορεία αρχαιοτήτων ευχαριστεί θερμά, διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων σε ιστορικούς τόπους που συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Σάββατο 28 Μαΐου 2022: ​
Επίσκεψη στον οικισμό Αγίου Ιωάννη Μυλοποτάμου και στον μονόχωρο τοιχογραφημένο ναό της Παναγίας. Στη συνέχεια επίσκεψη στα Λιβάδια Μυλοποτάμου και στον τοιχογραφημένο δίκλιτο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, o οποίος αποκαθίσταται από την ΕΦΑ Ρεθύμνου.

Ξενάγηση: Κώστας Γιαπιτσόγλου, αρχαιολόγος (ΕΦΑ Ρεθύμνου).

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους άνετα παπούτσια, καπέλο και νερό. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο λεωφορείο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, Κώστας Γιαπιτσόγλου (τηλέφωνο 28310 23653 και στο e-mail: [email protected]).
· Σημείο εκκίνησης: Ρέθυμνο, ανατολική πόρτα του Δημοτικού Κήπου (έναντι Parking)

Ώρα εκκίνησης: 9:00 (αναχώρηση λεωφορείου)

Συνεργαζόμενοι φορείς:

Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου – Ενορία Λιβαδίων, KΤΕΛ Ρεθύμνης Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook