Στο Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αναβιώνει η υπόθεση της δολοφονίας της 36χρονης μεσίτριας που είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για αφαίρεση κιρσών και τελικά βρέθηκε νεκρή, με κατηγορούμενο τον 43χρονο ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό, ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για «ιατρικό λάθος».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση δύο ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Δείγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει έδωσε κατά την πρώτη μέρα της δίκης που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Κληθείς να τοποθετηθεί επί της (βασικής) κατηγορίας ανέφερε: «Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να την σκοτώσω».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση αφορά τον Απρίλιο του 2017, όταν η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 43χρονος γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος, κατά την δικογραφία, μέτεφερε την νεκρή γυναίκα (χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό) στο αυτοκίνητό του, το οδήγησε στη Χαλκιδική και πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον θεώρησε ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν -όμως- μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook