Τη συνδρομή των οικονομικών επιθεωρητών και του οικονομικού εισαγγελέα ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, για να εμποδίσει ... πρόθυμους εφοριακούς να επιστρέφουν «κατά βούληση» φόρους σε επιχειρήσεις και πολίτες!

Με το αιτιολογικό ότι ψάχνουν να καταπολεμήσουν τέτοια φαινόμενα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλους τους εφορους να μην προβούν σε καμία απολύτως επιστροφή φόρου, ενώ οι συμψηφισμοί θα γίνονται μόνο επ’ωφελεία του δημοσίου όταν πρέπει να πληρώσει. Αντιθέτως όταν καλείται να πληρώσει ο πολίτης, δεν θα το αποφεύγει.

Όπως ανακοινώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ιωάννη Καπελέρη την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Γενικό Διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης κ. Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη, με την οποία ζητά «την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το protothema.gr είχε μεταδώσει ότι ο αντιπρόεδρο και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως ο συμψηφισμός ποσών με τους φορολογούμενους θα γίνεται, ουσιαστικά, μόνο σε περιπτώσεις που αφορούν το στενό Δημόσιο.


protothema.gr