Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Σε εξέλιξη

Ανθρωποκτονία χαρακτήρισε τον θάνατο της Έφη Τσιχλάκη η Εισαγγελέας Χανίων η οποία κατά την πρότασή της, μετά και την απολογία του κατηγορουμένου ανέφερε ότι απεδείχθη ότι υπήρξε θάνατος σε δυο χρόνους, πρώτα δηλαδή υπήρξε στραγγαλισμός και μετά πυροβολισμός. Ειδικότερα η εισαγγελέας είπε:

«Ζητούμενο είναι αν ο θάνατος προήλθε από αυτοκτονία ή αν υπήρξε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αν δεν είχε συμβεί το τραγικό συμβάν κάνεις δεν θα εξέταζε τους χαρακτήρες αυτούς. Ήταν φυσιολογικοί άνθρωποι. Δεν απεδείχθη ότι ο σύζυγος ήταν βίαιος, ούτε ότι η γυναίκα είχε προβλήματα ηθικής υγείας. Δεν απεδείχθη ότι το ζευγάρι είχε ακραίες συμπεριφορές. Η γυναίκα ήταν μορφωμένη και κοινωνική ζωή, ασχολούμενη και με αγροτικές εργασίες. Πρέπει να δούμε προσεκτικά τα ευρήματα της υπόθεσης. Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις. Μεγάλη αξία έχουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή. Δεν αμφισβητούνται ως προς της κακώσεις της θανούσης που ήταν προθανάτιες πως προήλθαν από πράξεις βίας που κάποιος άσκησε σε αυτήν. Θα πρέπει να καταλήξουμε στην απόδειξη ότι ο θάνατος της προήλθε σε δύο φάσεις οπότε έχουμε ανθρωποκτονία ή αν προήλθε μόνο από πυροβολισμό οπότε μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα της αυτοχειρίας» Απεδείχθη, όπως είπε η εισαγγελέας, ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή πρώτα στραγγαλισμός και στη συνέχεια με πυροβολισμό και τόνισε ότι υπήρξε ανθρωποκτονία.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε:

«Δεν υπήρξε προμελέτη στο έγκλημα. Ήταν κακιά στιγμή. Αποδεικνύεται ότι ήταν πράξη ανθρωποκτονίας από το πόρισμα του ιατροδικαστή», ανέφερε η Εισαγγελέας. Προτείνει να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη ανθρωποκτονίας αλλά για την πράξη οικογενειακής σωματικής βλάβης προτείνει την απαλλαγή του. Ανθρώπινα θα πω «μακάρι να υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την πράξη της αυτοκτονίας. Θα ήταν παρηγοριά και για τους συγγενείς της αυτό».

Η απολογία του κατηγορούμενου

«Τη γυναίκα μου την αγαπούσα» είπε στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του ενώ εκείνος υποστηρίζει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αυτοχειρία, είπε ότι αν και ήταν απομονωμένη η σύζυγός του στο σπίτι τα τελευταία 2 χρόνια δεν είχε σκεφτεί ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του:

«Το τελευταίο διάστημα είχα φύγει από την Αθήνα για να σταθώ στη σύζυγο μου. Μετά το 2012 είχαν ξεκινήσει κάποια θέματα. Τη γυναίκα μου την αγαπούσα. Για μένα ήταν η γυναίκα μου»

Σε ερώτηση γιατί δεν τον ακολούθησε στην Αθήνα αν και ήταν αγαπημένοι σαν ζευγάρι είπε:

«Έπρεπε να δουλέψω για να ζήσουμε. Δεν με ακολούθησε γιατί ήταν επιθυμία της να μείνει στο χωριό. Η γυναίκα μου δεν ήθελε να έρθει Αθήνα και αποφάσισα να κατέβω για να είμαστε μαζί. Ξαναγύρισα στο Ρέθυμνο στην παλιά μου δουλειά. Από το 2005-2016 υπήρχαν προβλήματα. Το τι πάλευα, εγώ ξέρω. Ήταν απόμακρη. Μου έλεγε ότι την πιέζω και δεν την αγαπάω Παρόλα αυτά είχαμε φυσιολογική ζωή. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν απομονωμένη στο σπίτι. Δεν είχε φίλες. Δεν είχα σκεφτεί όμως ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας».

Ως προς τον ανιψιό του που φιλοξενούσε: «Η συμπεριφορά του ανιψιού μου δεν ήταν καλή. Ξενυχτούσε πολύ. Αναγκάστηκα να τον διώξω. Το ήθελε και η σύζυγός μου. Ειδικά μετά το 2013. Έφυγε λοιπόν από το σπίτι μας τον Αύγουστο του 2014. Δεν κόψαμε τις επαφές».

Για την ημέρα του συμβάντος: «Το πρωί που έγινε το συμβάν είπα στον ανιψιό μου να μιλήσουμε για να τον ξαναπάρω στη δουλειά. Εγώ τον ήθελα στο σπίτι γιατί τον είχα σα παιδί μου. Την ημέρα του συμβάντος τον πήρε η σύζυγός μου τηλέφωνο για να έρθει σπίτι και για να του πει ότι θα καθυστερήσω. Καθίσαμε έξω από το σπίτι με τον ανιψιό για 1.5 ώρα και πίναμε ρακές. Η σύζυγος μου ανησυχούσε και με έπαιρνε τηλέφωνο γιατί δεν ήξερε ότι είμαι έξω με τον ανιψιό. Μετά έφυγε ο ανιψιός. Μπήκα μέσα στο σπίτι από την κουζίνα. Με είδε η σύζυγος που ήταν στο νεροχύτη και μου είπε γιατί άργησα. Το όπλο της το έδωσα για να το βάλει στο μπαούλο. Ήξερε από όπλα η Έφη. Εγώ της είπα ότι θα πάω να κάνω ένα μπάνιο. Δεν πρόλαβα να κάνω μπάνιο. Ξαφνικά άκουσα πυροβολισμό. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγω έξω και να φωνάξω στη σύζυγο μου. Την είδα και σοκαρίστηκα! Της έπιασα το κεφάλι και της φώναζα. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες…» Η πρόεδρος του ανέφερε ότι η θέση του όπλου δεν δικαιολογείται από τη στάση του σώματος του κατηγορούμενου.

“Θέλω την αξιοπρέπεια μου”

H πρόεδρος ρωτά στη συνέχεια: “Γιατί ήταν η πρώτη κίνηση σας να καλέσετε τον ανιψιό σας για να φέρει τα ρούχα”; Απαντά: “Περιμένετε λογικές σκέψεις από έναν άνθρωπο που ήταν σε πανικό”; Ερώτηση προέδρου: “Πώς δικαιολογούνται σπασμένα γυαλιά στην κουζίνα”; “Πώς δικαιολογείται ότι ήθελε να ταΐσει ένα αρνάκι της λίγο πριν αυτοκτονήσει;”. Προσπάθησε να δώσει απαντήσεις ο κατηγορούμενος…. Επίσης ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν διαπίστωσε κάτι στη σύζυγο του τις τελευταίες ημέρες ώστε να είναι προετοιμασμένος. Ο κατηγορούμενος σε ερώτηση της προέδρου αν “μήπως πάνω στον καυγά τη σκότωσε κατά λάθος”, εκείνος αρνήθηκε. “Δεν είχαμε τσακωθεί ποτέ”.

Κλείνοντας ο κατηγορούμενος είπε: “Τώρα ζω στην Αθήνα και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Έχω ξαναφτιάξει τη ζωή μου και αυτό ενοχλεί μάλλον. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Μηδενίζουν κάποιοι έναν άνθρωπο σαν εμένα. Θέλω την αξιοπρέπεια μου και ας με φυλακίσουν “.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook