Με επιτυχία έλαβε χώρα το Σάββατο 21-05-2022, το Αντάμωμα Κισσαμιτών και Μεγαρέων στα Χαιρεθιανά, στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Κώστας Μυλωνάκης». Όλο το χωριό, υπό τους παραδοσιακούς ήχους και τους ιδιαίτερους χορούς τόσο της Κισσάμου όσο και των Μεγάρων, πλημμύρισε από φωνές και γέλια, ενώ οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν εδέσματα, άφθονο κρασί, γλυκά, και διασκέδασαν μέχρι αργά.

Με μουσική που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς από πλήθος μουσικών, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ο Σύλλογος Κρητικών Χορών «Η Κίσσαμος», ο Όμιλος Λαϊκής παράδοσης Μεγάρων «Αλκάθους και Καρία» και η χορευτική ομάδα Δραπανιά, ενώ ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ των Δήμων και των Συλλόγων των δύο περιοχών.

Το «παρών» έδωσαν οι Δήμαρχοι Μεγάρων και Πλατανιά, κ. Γρηγόρης Σταμούλης και κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Χαχλάκης, ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεγάρων, κ. Βαρελάς Γιώργος και Κατρακούλης Μιλτιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, μίλησε για τη σημασία του πολιτιστικού αυτού ανταμώματος και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή να αποτελέσει έναν καθιερωμένο και σημαντικό θεσμό που θα φέρνει σε επικοινωνία και θα αναβιώνει ήθη, έθιμα και παραδόσεις μεταξύ των δύο τόπων δημιουργώντας στενούς δεσμούς οι οποίοι θα ενισχύονται κάθε χρόνο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και διεξαγωγής του ανταμώματος είχαν ο Δήμος Κισσάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου, ο Σύλλογος Χαιρεθιανών «Άγιος Ιωάννης» και η κοινότητα Χαιρεθιανών, ενώ την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε η πρόεδρος της Kοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου κ. Άλκηστη Ξηρουχάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook