Η σχετική ανακοίνωση

Με αφετηρία τα Μάταλα, πάνω από την παραλία της Κόκκινης Άμμου θα θαυμάσουμε τα ψηλά κατακόρυφα βράχια με τη σαγηνευτική θέα στον κόλπο της Μεσαράς. Μέσω ήπιων ανεβοκατεβασμάτων θα φτάσουμε στην πιο χαμηλή περιοχή Γουρνιά με μαλακό ασβεστόλιθο, όπου η στεριά σχηματίζει πέντε συνεχόμενους όρμους στις εξόδους μικρών φαραγγιών, που όμως δε σχηματίζουν παραλία. Η θάλασσα απογύμνωσε τον ασβεστόλιθο σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει με λευκό σεληνιακό τοπίο. Παράλληλα ξεγύμνωσε τα πετρώματα αποκαλύπτοντας πολλά απολιθώματα και δημιουργώντας μεγάλες κολύμπες με θαλασσινό νερό, σαν ατομικές πισίνες.

Οι οδηγίες του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πορεία είναι σε ελεύθερο έδαφος χωρίς μονοπάτι, δεν διαθέτει αρκετή σκιά, γι’ αυτό επιβάλλεται φαρδύ καπέλο, ανοιχτόχρωμα ρούχα, ορειβατικά μποτάκια και μπατόν, μεγάλη ποσότητα νερού, αντηλιακό και βέβαια κάποιο σνακ. Μαγιό και πετσέτα για μια βουτιά, όταν ζορίσουν τα πράγματα. Προκειμένου να συμπληρωθούν οι θέσεις στο λεωφορείο γίνονται δεκτές και συμμετοχές για μπάνιο και παραμονή στα Μάταλα και στην Κόκκινη παραλία.

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (παρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος) 6.50 το πρωί Θα μεταβούμε με λεωφορείο με εισιτήριο 15€, γι αυτό παρακαλούμε να κλείσετε θέσεις στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή το βράδυ. Αν δεν συμπληρωθεί το λεωφορείο το αντίτιμο θα δοθεί στον οδηγό του κάθε οχήματος.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Μανώλης Σαββάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook