Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κατέθεσε προτάσεις για μια σειρά από θέματα υγείας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Νικόλαος Παπανικολάου, ο Ταμίας του Ι.Σ.Η. κ. Δημήτριος Ξυδάκης και το Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Η. κ. Νικόλαος Λαθουράκης.

Είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σχετικά με την οργάνωση ενιαίου και διαρκούς προγράμματος ενημέρωσης εκπαίδευσης και συνεργασίας των γιατρών με στόχο την δημιουργία ρεαλιστικού σχεδίου δράσης για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε καιρούς πανδημίας και φυσικών καταστροφών. Ο Υπουργός αναγνώρισε την ορθολογική κατεύθυνση των προτάσεων μας στην καθιέρωση κινήτρων δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική συμμετοχή των γιατρών.

Για την συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ο υπουργός απάντησε ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να συνταγογραφούν, με στοχευμένες ωστόσο παρεμβάσεις και εξαιρέσεις.

Για τον προσωπικό γιατρό και τις υποχρεώσεις του την καθημερινή πράξη ανέφερε ότι θα υπάρχει απόλυτη σχέση και αντιστοιχία ιατρικών πράξεων και αμοιβής. Με ΚΥΑ που θα εκδοθούν εντός του Ιουνίου θα περιγράφονται αναλυτικά. Μας διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Δοξιάδης», θα ξεκινήσει αρχές του επόμενου μήνα με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ζήτησε επίσης την συνδρομή μας στην δημιουργία κι άλλων ανάλογων προγραμμάτων με στόχο την πρόληψη.

Αναγνώρισε ότι οι προτάσεις μας σχετικά με τους γιατρούς του κρατικού τομέα δίδουν ουσιαστικά κίνητρα παραμονής και ένταξης γιατρών στο σύστημα, ενώ συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τέλος, αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει στην ημερίδα, με θέμα την αποτίμηση της πανδημίας, που θα διοργανώσουμε στην πόλη μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook