Μετά την… παπουτσοθήκη στην ιστορική δεξαμενή νερού και την καταστροφή στην ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη, οι Τούρκοι αφήνουν τους επισκέπτες να ξύνουν τους τοίχους για να πάρουν ενθύμιο.

Οι νεες εικόνες έχουν δημοσιευθεί στα social media και φαίνονται επισκέπτες να καταστρέφουν τους τοίχους του ιστορικού ναού και να βάζουν τα… ενθύμιά τους σε σακούλες σαν σουβενίρ.

«Δεν θα δει το 2050 αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Οι εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής από την Αγία Σοφία που έχουν βγει στη δημοσιότητα, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και στην Τουρκία. Ακόμη και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ κατέγραψε την ντροπή που συμβαίνει στο ιστορικό μνημείο, σημειώνοντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε η Αγία Σοφία δεν θα επιβιώσει μέχρι το 2050.

Σε άρθρο με τίτλο «Η Αγία Σοφία είναι τεστ για την Κωνσταντινούπολη: Δεν θα δει το 2050 αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική έκδοση cumhuriyet.com.tr, αναφέρει ότι από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας έχουν δει εικόνες βανδαλισμού στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και προσθέτει πως τα πλήθη που συρρέουν καθημερινά σε αυτή συμβάλλουν στην καταστροφή της.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook