Πόσο γενναιόδωρος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν το θέλει… O Ρώσος πρόεδρος έδωσε προαγωγή στον προσωπικό του σωματοφύλακα, Αλεξάντερ Κουρένκοφ διορίζοντάς τον υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο «άνδρας χωρίς πρόσωπο», όπως είναι το παρατσούκλι του 49χρονου Ρώσου αρχιστράτηγου, έχει διατελέσει πράκτορας στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «FSB» ενώ υπήρξε επικεφαλής φύλαξης υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSO).

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Αλεξάντερ Κουρένκοφ θα είναι ο έκτος σωματοφύλακας που διορίζεται σε υψηλόβαθμη θέση της ρωσικής κυβέρνησης.

«Ο Πούτιν τον γνωρίζει πολύ καλά σε προσωπικό επίπεδο. Και η επιλογή σημαίνει πως, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, οι προσωπικές, υπηρεσιακές και επαγγελματικές ποιότητες του Κουρένκοφ θα του επιτρέψουν να να υπηρετήσει αυτή τη θέση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο αρχιστράτηγος Κουρένκοφ αναμένεται και τυπικά σήμερα να αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα .

Σημειώνεται ότι, ο προκάτοχός του πέθανε μυστηριωδώς, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Γεβγένι Ζινίτσεφ άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Σεπτέμβριο πέφτοντας από έναν καταρράκτη, ύψους 27,4 μέτρων.

Το γεγονός ότι είχε εκφράσει πολιτικές φιλοδοξίες που έφθαναν μέχρι το… Κρεμλίνο, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Ζινίτσεφ ήταν επίσης πρώην σωματοφύλακας του ισχυρού άντρα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο άτυχος Ρώσος βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβριο πέφτοντας από καταρράκτη- μνημείο του Unesco- κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην πόλη Νορίλσκ της Αρκτικής ενώ προσπαθούσε να σώσει τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Μέλνικ, ο οποίος σκοτώθηκε και αυτός.

Η απώλειά του ήταν η πρώτη περίπτωση θανάτου εν ενεργεία υπουργού στη μετασοβιετική Ρωσία και , σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», υπήρξαν έντονες φήμες περί δολοφονίας του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook