Οι δύτες της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης θα βουτήξουν την Παρασκευή (27/5) το πρωί στον κόλπο της Σούδας για να ερευνήσουν και να επιβλέψουν το γνωστό ναυάγιο “Pier Luigi”.

Πρόκειται για το ιταλικό ατμόπλοιο “Pier Luigi”, που βυθίστηκε στον κόλπο της Σούδας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το “Pier Luigi” ήταν γεμάτο πυρομαχικά και αποτελεί τα τελευταία αρκετά χρόνια ένα θαυμάσιο μνημείο το οποίο η θάλασσα, όχι μόνο δεν έφθειρε αλλά το διατήρησε. Μάλιστα, ενώ η θάλασσα διατήρησε το ατμόπλοιο, κατέστρεψε και αχρήστευσε τα πυρομαχικά που έφερε, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κίνδυνο.

Τα τελευταία πολλά χρόνια, το πλοίο βυθισμένο στον κόλπο της Σούδας αποτελούσε “πόλο έλξης” των ερασιτεχνών δυτών… Βρίσκεται μάλιστα σε βάθος 30 μέτρων στον κόλπο της Σούδας, εκεί όπου βρέθηκε μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο από οβίδες αεροπλάνων.

Δείτε βίντεο από το ναυάγιο “Pier Luigi”

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, απελευθερώθηκαν οι οργανωμένες και καθοδηγούμενες καταδύσεις σε 91 ναυάγια πλοίων και αεροπλάνων, μεταξύ αυτών και του ναυαγίου “Pier Luigi” στον κόλπο της Σούδας.

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου Χανίων για τη διενέργεια καταδύσεων από τη Λέσχη Αυτοδυτών  Κρήτης για την έρευνα και επίβλεψη του ναυαγίου «Pier Luigi»

“Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει τη διενέργεια καταδύσεων από τη Λέσχη Αυτοδυτών  Κρήτης για την έρευνα και επίβλεψη του ναυαγίου «Pier Luigi» την Παρασκευή 27-05-2022 και από ώρα  10:00 έως και 14:30 εντός του Κόλπου της Σούδας. Οι προαναφερόμενες καταδύσεις, από έναρξης έως και  ολοκλήρωσής τους θα υποστηριχθούν από δύο ιδιωτικά σκάφη που θα ευρίσκονται πέριξ του σημείου  καταδύσεων. 

2. Παρακαλούνται οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες και Ναυτικοί πράκτορες των σκαφών για την αποφυγή  διέλευσης από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή. 

3.Οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την τήρηση των διαλαμβανομένων στην  παρούσα”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook