Με εκτενή επιστολή του που σταχυολογεί τους σταθμούς της περιπετειώδους πορείας του 6χρονου που εξαφανίστηκε από την Κηφισιά, ο δικηγόρος του πατέρα του, αναφέρει πως το παιδί και ο πατέρας του επέστρεψαν με ασφάλεια στη Νορβηγία.

Παράλληλα αναφέρει πως το παιδί έχει προγραμματιστεί να αξιολογηθεί από ψυχολόγους των υπηρεσιών Πρόνοιας της Νορβηγίας αλλά και να ξεκινήσει στο σχολείο του εκεί το φθινόπωρο. Παράλληλα αναφέρεται στο διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος της μητέρας για αρπαγή ανηλίκου.

Η επιστολή του δικηγόρου του πατέρα στους εκπρόσωπους της μητέρας:

«Το απόγευμα, ο πελάτης μου με ενημέρωση ότι εκείνος και το παιδί επέστρεψαν με ασφάλεια στη χώρα της κατοικίας τους, τη Νορβηγία. Το παιδί ανταποκρίθηκε με χαρά στην επικείμενη επανένωσή του με τον πρωτεύοντα κηδεμόνα του χθες έπειτα από την αρπαγή του στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020. Η επιστροφή του στο σπίτι με την προστασία του πατέρα του δεν είχε κανένα απρόοπτο.

Το παιδί θα περάσει εξετάσεις, ενώ οι υπηρεσίες Πρόνοιας του νορβηγικού κράτους θα του προσφέρουν υποστηρίξη αν χρειαστεί, αν διαπιστωθεί ότι το παιδί απέκτησε κάποιο ψυχικό τραύμα από την αρπαγή. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική κοινωνία, καθώς και με την οικογένειά του.

Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο σχολείο του το φθινόπωρο. Με βάση αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ευ ζην του παιδιού. Σχετικά μέτρα ασφαλείας παίρνονται, ώστε να αποκλειστεί μια νέα παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία. Δυστυχώς, είναι καθαρό από την οπτική του πελάτη μου, ότι τα ελληνικά Δικαστήριο απέτυχαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά και να συμμορφωθούν με τις επιταγές της Σύμβασης της Χάγης του 1980 να επιστρέψει το παιδί στη χώρα της κατοικίας του.

Επαναλαμβάνεται ότι η απόφαση του Δικαστηρίου του Κρίστιανσαντ από τις 15 Ιουνίου του 2021 παραμένει σε ισχύ και καθορίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί. Ο πελάτης σας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στο δικαστήριο όμως εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που του όρισε το Δικαστήριο με κρατική δαπάνη. Η απόφαση έχει επιδοθεί στον πελάτη σας, όμως εκείνη επέλεξε – δυστυχώς – να μην τη σεβαστεί.

Επαναλαμβάνεται ακόμα ότι η πελάτης σας κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου από τις νορβηγικές αρχές, αλλά και πως έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή της, αν ποτέ βγει από την Ελλάδα».

dikaiologhtika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook