Το παράδοξο της παράνομης και τελείως άκυρης και άστοχης διπλής παράβασης υπήρχε χρόνια στον παλαιά εθνική οδό στον Πλατανιά μισό χιλιόμετρο πιο μακριά από την πλατεία.

Όλοι επέκριναν το γεγονός ότι είχε γίνει διαγράμμιση σε παράνομο σημείο, ακριβώς πάνω στη θέση στάθμευσης ταξί (ενώ βάσει νόμου πρέπει η διάβαση να προηγείται της θέσης στάθμευσης και να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση λίγων μέτρων.)

Όλοι έβλεπαν το παραλογισμό ύπαρξης διπλής (!) διάβασης σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου!

Όμως τίποτα δε γινόταν. Η Περιφέρεια Κρήτης που είναι υπεύθυνη για τον δρόμο καθώς θεωρείται εθνικό δίκτυο, άφηνε όλα τα χρόνια τη διπλή παράνομη διάβαση ως έχει, μέχρι που πριν λίγες ημέρες έγινε δυστύχημα και έχασε τη ζωή της μια γυναίκα ακριβώς σε εκείνο το σημείο.

φωτο αρχείου που δείχνει πώς ήταν η διπλή διάβαση (μέχρι σήμερα το πρωί)

Το απίστευτο μάλιστα είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο εναπομείναν σφάλμα από το μακρινό παρελθόν που οι αρμόδιοι της Περιφερειακής ενότητας Χανίων αμέλησαν να διευθετήσουν,

Αλλά πρόκειται για πρόσφατη προχειρότητα και αμέλεια καθώς πριν από πολύ λίγα χρόνια κατά την ανακατασκευή από την Περιφέρεια Κρήτης, της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου, τα συνεργεία ακολούθησαν και επανέλαβαν τις πολύ παλιές διαγραμμίσεις! Είδαν δηλαδή το λάθος και το επανέλαβαν αφού… έτσι το βρήκαν…!

Δυστυχώς η απώλεια της ζωής μιας γυναίκας στάθηκε η αφορμή για να σβήσει επιτέλους η διπλή και σε λάθος θέση διάβαση πεζών, σήμερα από συνεργείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook