Φωτογραφία από donations welcome από το Pixabay
Α-δέσποτος Α-δέσποτος

Όταν πριν από πολύ καιρό ανακοινώθηκε ότι οι πλαστικές σακούλες θα χρεώνονται με ένα «περιβαλλοντικό» τέλος λίγων λεπτών, είπαμε εντάξει, καθώς από την μια είναι σωστό να μειωθεί ο τεράστιος όγκος των πλαστικών σακουλών και αφετέρου υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με την τοποθέτηση των προϊόντων σε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, σακίδια κλπ.

Όμως το τέλος «ανακύκλωσης» των 8 λεπτών που θα ισχύσει από 1η Ιουνίου σε ΟΛΕΣ τις πλαστικές συσκευασίες με PVC έχει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του «χαρατσιού».

Γιατί Πρωθυπουργέ μου, σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις ή έστω δεν έχουμε εφαρμόσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Εκτός, εάν θέλετε να μας πείτε ότι είναι εφαρμόσιμο, ο κάθε ένας που επιθυμεί να αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα, μια συσκευασία απορρυπαντικού, μαλακτικού, αναψυκτικού κλπ κλπ., να κάθεται να ψάχνει στην συσκευασία από τι είδους πλαστικό είναι κατασκευασμένη!

Μήπως θα ήταν πολύ πιο εφαρμόσιμο περιβαλλοντικά να υποχρεώσετε τις βιομηχανίες να αλλάξουν είδος πλαστικής συσκευασίας ή να πληρώνουν αυτές το τέλος – χαράτσι με παράλληλη υποχρέωση να μην το «περάσουν» στην τιμή του προϊόντος;

Γιατί προσωπικά συμφωνώ να καταργήσω κάθε συσκευασία με PVC.

Οι βιομηχανίες μου δίνουν άλλη δυνατότητα;

Υ.Γ.1 Και μην μου πει κάποιος «πως κάνεις για 8 λεπτά;» γιατί κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα τέλη – φόροι – χαράτσια και πολύ εύκολα τα 8 λεπτά, γίνονται 10 και 20 και 30…..

Υ.Γ.2 Και μπορεί οι βιομηχανίες εμφιαλωμένων νερών να ανακοίνωσαν πως τα μπουκάλια των νερών δεν περιέχουν PVC και άρα δεν πρέπει να επιβληθεί το τέλος – χαράτσι, αλλά ποιος ελέγχει το τι θα γίνει στην πράξη;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook