Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος που αιματοκύλησε δημοτικό σχολείο στο Τέξας και φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ένα ιδιαίτερα μοναχικό άτομο, αλλά και ότι χρησιμοποιούσε τα social media, ώστε να επιδεικνύει τα όπλα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των nytimes.com, ο Σαλβαδόρ Ράμος χρησιμοποιούσε τα κοινωνικά δίκτυα για να επικοινωνεί με αγνώστους, κυρίως εφήβους και όχι ενήλικες, για να δείχνει την συλλογή με τα όπλα του. Μάλιστα, είχε επαφές και με έφηβους στην Ελλάδα.

«Μέσω της πλατφόρμας Yubo έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλεπιδράσει με τον Ράμος», έγραψαν χαρακτηριστικά οι New York Times.

Άτομα που επικοινώνησαν με την εφημερίδα και υποστήριξαν ότι είχαν μιλήσει με τον μακελάρη του Τέξας, τον χαρακτήρισαν ως τρομακτικό και ότι φοβήθηκαν όταν μίλησαν μαζί του, γιατί δεν έδειχνε να κάνει πλάκα, όταν μιλούσε για όπλα.

Παράλληλα, πληροφορίες που διακινούνται στα αμερικανικά ΜΜΕ και μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν άτομα που ήταν δίπλα του, αναφέρουν ότι ο Σαλβαδόρ Ράμος είχε εγκαταλείψει το σχολείο, λόγω σκληρού bullying που είχε υποστεί, επειδή ήταν φτωχός, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για το γεγονός ότι είχε κακές σχέσεις με την οικογένεια του και ιδιαίτερα την μητέρα του.

Η «ενημέρωση» ανήμερα της επίθεσης

Το δημοσίευμα συνεχίζει και τονίζει ότι ο 18χρονος μπορεί να ήταν μοναχικός, όμως την ημέρα της επίθεσης, χρησιμοποίησε τα social media, ώστε να ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Χαρακτηριστικά, μία γυναίκα ανέφερε ότι ο μακελάρης πρόσθεσε το όνομα της σε μια φωτογραφία με όπλα ανήμερα της επίθεσης, με την ίδια να ζητάει να αφαιρέσει την δημοσίευση, καθώς δεν γνωρίζονταν. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», θα πει στη συνέχεια στις αρχές.

Παράλληλα, ένα άτομο που υποστήριξε ότι έκαναν κάποτε παρέα, αλλά στη συνέχεια σταμάτησαν, είπε στις αρχές, ότι ο 18χρονος επικοινώνησε μαζί του και είπε πως δολοφόνησε την γιαγιά του.

Παρόλα αυτά, οι New York Times τονίζουν ότι η πιο ανατριχιαστική αναφορά προέκυψε από μια 15χρονη κοπέλα από τη Γερμανία, η οποία μίλησε με το ψευδώνυμο Cece. Σύμφωνα με την ίδια, σε προηγούμενες επικοινωνίες με τον δράστη, εκείνος ανέφερε πως είχε κακές σχέσεις με την μητέρα του, ότι είχε χτυπήσει με μπουνιές την γιαγιά και την αδερφή του, όπως και ότι είχε σπρώξει μια πρώην κοπέλα του.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι μίλησαν ανήμερα της επίθεσης, με τον Σαλβαδόρ Ράμος να επιδεικνύει την μαύρη στολή που φόρεσε στο μακελειό. «Ετοιμάζομαι να κάνω κάτι σε αυτή», ανέφερε ο 18χρονος και μετά από λίγο έστειλε μήνυμα «μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι», ενώ πρόσθεσε ότι «πάω να γαζώσω ένα δημοτικό σχολείο».

Η 15χρονη όμως δεν πίστεψε όσα τις έλεγε και θεωρούσε πως ήταν ψέματα ή υπερβολές. Μετά από λίγο όμως, άκουσε τι έγινε στις ειδήσεις και επικοινώνησε με τις αρχές των ΗΠΑ. «Ίσως θα μπορούσα να είχα αλλάξει το αποτέλεσμα», είπε συντετριμμένη και τόνισε ότι «απλά δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό».

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook