Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Η δημοτική αρχή και ο ΔΟΜ διαφημίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ως δεξαμενή πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Κρήτη ξερογλείφονται!

Σήμερα πραγματοποιείται η «Ημέρα Καριέρας», κατά τη διάρκεια της οποίας παρελαύνουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προκειμένου να εφοδιαστούν με φθηνό προσωπικό. Πρόκειται για ξενοδοχειακούς ομίλους με μονάδες πολλών «αστέρων», μεγάλες και γνωστές επισιτιστικές επιχειρήσεις και ομίλους αγροτικής παραγωγής και θερμοκηπιακής καλλιέργειας που φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν των πόνο των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων ώστε να αντλήσουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Την ώρα που διοργανώνουν φιέστες-ωδή στην εκμετάλλευση, χιλιάδες μετανάστες δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, η κυβέρνηση ορθώνει νέους φράχτες και στήνει κέντρα φυλακές, συνάμα κλείνει προγράμματα στέγασης αιτούντων άσυλο (ΕΣΤΙΑ ΙΙ), διαχωρίζει τους πρόσφυγες σε καλοδεχούμενους και μη.

Τώρα να παρθούν μέτρα με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας και του κράτους ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των ξεριζωμένων στο άσυλο, να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προωθηθούν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Να διασφαλιστεί η ασφαλής διαβίωσής τους για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Ταυτόχρονα να δημιουργηθούν τα απαραίτητα συστήματα κοινωνικής ένταξης για όσους επιθυμούν να μείνουν στην χώρα μας αλλά και γενικότερα για όλους όσους διαμένουν εδώ. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια επιχειρηματικής εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. –

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook