facebook

Η ηρωική πράξη της δασκάλας και η τραγωδία

Η Ίρμα Γκαρσία, 46 ετών, ήταν μία από τις δύο δασκάλες που έπεσαν νεκρές από τον ένοπλο την Τρίτη στο Ουβάλντε του Τέξας. Την Πέμπτη, ο θλιμμένος σύζυγός της Τζο πέθανε από καρδιακή προσβολή. Μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε από την οικογένεια αναφέρει ότι πέθανε «από ραγισμένη καρδιά». Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 24 χρόνια και είχε τέσσερα παιδιά. Δεν είναι σαφές πόσο χρονών είναι τα παιδιά.

Επιζώντες από τους πυροβολισμούς έχουν πει πώς η Ίρμα και η συνάδελφος της Έβα Μιρέλες, 44 ετών, πέθαναν προστατεύοντάς τους από τις σφαίρες του δράστη.

«Έφυγε από τη ζωή με τα παιδιά στην αγκαλιά της προσπαθώντας να τα προστατέψει», έγραψε στο Twitter ο ανιψιός της Γκαρσία, Τζον Μαρτίνεζ «Αυτοί δεν ήταν μόνο οι μαθητές της, ήταν και δικά της παιδιά». Η κόρη της Μιρέλες αποκάλυψε πώς η μητέρα της «πήδηξε μπροστά στους μαθητές» σε ένα σπαρακτικό αφιέρωμα την Τετάρτη.

«Δεν ξέρω πώς να κάνω αυτή τη ζωή χωρίς εσένα, αλλά θα φροντίσω τον μπαμπά. Θα φροντίζω τα σκυλιά μας και θα λέω για πάντα το όνομά σου για να σε θυμούνται πάντα, Έβα Μιρέλες, δασκάλα της 4ης τάξης στο δημοτικό Robb που ανιδιοτελώς πήδηξε μπροστά από τους μαθητές της για να σώσει τις ζωές τους», έγραψε η Ανταλίν Ρουίς στο Facebook.

Η Γκαρσία, παντρεμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών, δίδασκε στο δημοτικό σχολείο Robb επί 23 χρόνια και είχε ανακηρυχθεί στο παρελθόν «δασκάλα της χρονιάς». Ήταν μία από τους 19 εκπαιδευτικούς της περιοχής του Σαν Αντόνιο που ορίστηκαν ως φιναλίστ για το βραβείο του Πανεπιστημίου Trinity για την αριστεία στη διδασκαλία το 2019.

Η Garcia εκείνη την εποχή δίδασκε στην τρίτη τάξη, με ειδίκευση στις κοινωνικές σπουδές και το ELAR, ή αλλιώς English Language Arts and Reading.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook