φωτο απο άσκηση μείζονος ατυχήματος στον Ναύσταθμο Κρήτης

 Την Τρίτη 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΚ, παρουσία του Αρχιεπιστολέα Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Αρχιπλοιάρχου Ι. Σαρρηγιάννη ΠΝ  και του Διοικητή του ΝΚ, Αρχιπλοιάρχου Ν. Λυμπεράκη ΠΝ.

    Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, το Πεδίο Βολής Κρήτης, την 5η Α/Μ Ταξιαρχία Πεζικού (5η ΤΑΞΠΖ), την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων – Τμήμα Τροχαίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, την  Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  – Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τον Δήμο Χανίων, την Διοίκηση Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α).

Κατά την Άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ των ειδικών καταστάσεων οι οποίες εξετάσθηκαν ήταν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης, η διαχείριση του κινδύνου από την ανάφλεξη επικίνδυνων αερίων και η εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου Κρήτης και των εντός αυτού πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών δομών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook