Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων στην εκδήλωση εγκαινίων: «Εγκαινιάζουμε έναν ακόμα θεσμό πολυεπίπεδης προβολής της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των Ανθρώπων και των Επιχειρήσεών της. Μέσω της πρωτεύουσας, στρατηγική μας στόχευση το σύνολο της Ελληνικής Αγοράς».

Σήμερα, άνοιξε τις «πύλες» του με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Χανίων  το «Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής της χώρας» για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (27 και 28 Μαΐου). Στη διοργάνωση συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ δεκάδες παραγωγοί και επιχειρήσεις μεταποίησης από τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, σε συνδυασμό με τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής από όλη την Ελλάδα. Η έναρξη κηρύχθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαθορισμένες ΔΩΡΕΑΝ ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων Κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του ΦΟΡΟΥΜ διεξάγονται και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή να γνωρίσει με τον πιο άμεσο τρόπο τα μοναδικά Κρητικά προϊόντα. 

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης εγκαινίων της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε για την πρωτοβουλία: «Σε μια έντονα ταραγμένη περίοδο για τον παγκόσμιο Αγροδιατροφικό τομέα & την Επισιτιστική εφοδιαστική αλυσίδα, τα Επιμελητήρια της Κρήτης αναλαμβάνουμε μια ακόμα στρατηγική πρωτοβουλία ανάπτυξης – αυτή τη φορά σε στενή συνεργασία με τον δυναμικό Υφυπουργό Αθλητισμού. Πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, επεκτείνοντας και στην Αθήνα το «Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων», έναν ακόμα καταξιωμένο και αποτελεσματικό θεσμό πολυεπίπεδης προβολής της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών της. Μέσω της πρωτεύουσας, στρατηγική μας στόχευση το σύνολο της Ελληνική Αγοράς.

Η Μινωική γευστική πρόταση υπερέχει γιατί «πηγάζει» από έναν μοναδικό πολιτισμό ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών, με επίκεντρο τα ξεχωριστά προϊόντα της ευλογημένης Κρητικής Γης. Η Κρητική διατροφή όχι μόνο επιβίωσε, χωρίς δυσκολία, των ραγδαίων διατροφικών αλλαγών της ανθρωπότητας, αλλά σήμερα επικρατεί διαρκώς στην επιστημονική έρευνα και συνεπώς στην επιδίωξη του σύγχρονου καταναλωτή για ευζωία και ισορροπημένη αθλητική δραστηριότητα.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, οι εξωστρεφείς Χανιώτες επιχειρηματίες και οι πολύπειροι παραγωγοί μας, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, κατορθώσαμε να υπερβούμε τα τεράστια εμπόδια των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων, κατακτώντας διαρκώς νέες διεθνείς αγορές και ανοδικούς εξαγωγικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πολύτιμοι «πρεσβευτές» μας οι υψηλού επιπέδου τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας, οι οποίες «υπενθυμίζουν» κάθε χρόνο τις κορυφαίες γευστικές εμπειρίες της κουζίνας μας στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας από κάθε γωνιά του κόσμου.

Σήμερα, όπως και ανά τους αιώνες, η Αθήνα, με τους απαιτητικούς καταναλωτές και τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να κατέχει ξεχωριστό στρατηγικό ρόλο και για το Μέλλον της Κρητικής διατροφικής πρότασης, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί εκτός από την πολιτιστική, τουριστική και αθλητική πρωτεύουσα της πατρίδας μας και μια από τις κορυφαίες της παγκόσμιας κοινότητας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook