Το περιστατικό συνέβη στην ελβετική πλευρά του βουνού, στην περιοχή Ζερμάτ του καντονιού Βαλέ, η κορυφή του οποίου βρίσκεται στα 4.310 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η ελβετική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σοβαρά τραυματίες.

Ⓒ polizei-schweiz.ch

Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε στις 6.20 π.μ. το πρωί της Παρασκευής. Η ομάδα ορεινής διάσωσης βρέθηκε επί τόπου με 40 περίπου χειριστές και επτά ελικόπτερα. Η περιοχή της κατάρρευσης βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 3.400 μέτρων και ονομάζεται “Plateau du dejuner”, κατά μήκος μιας διαδρομής γνωστής ως “Voie du Gardien”.

Η ανάβαση θεωρείται πολύ δύσκολη από τους ειδικούς: σε αυτό το σημείο, το βουνό φτάνει σε κλίση τις 40 μοίρες και είναι απαραίτητο να προχωρήσετε με κραμπόν.

Η μέρα στο καντόνι του Βαλέ ήταν ηλιόλουστη. Η δικαστική αρχή της Sion έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα), ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βαλέ, Steve Leger, ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε», διευκρινίζοντας τον απολογισμό της τραγωδίας: 17 άτομα διασώθηκαν, 2 νεκροί, 9 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λωζάνης. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: Corriere della Sera

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook