Υπενθυμίζεται πως το γεγονός θεωρείται ως αντίποινα για την κατάσχεση στην Κάρυστο φορτίου ιρανικού πετρελαίου που μετέφερε πλοίο.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησε η κυρία Ελπίδα Βεβεάκη, η μητέρα από τη Σητεία ενός 30χρονου ναυτικού του Μανώλη Βεβαιάκη, που βρίσκεται πάνω στο ένα πλοίο.

«Επικοινωνήσαμε το Σάββατο το απόγευμα για πολύ λίγο, καλά είναι όλο το πλήρωμα. Δεν τους έχουν πειράξει. Δεν ξέρουν γιατί έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία, περιμένουμε ό,τι καλύτερο. Την Παρασκευή που μπήκαν μέσα από αέρος με τα ελικόπτερα φοβήθηκαν όλοι φυσικά, ξαφνικά να βλέπεις στο καράβι 18 οπλισμένοι δεν είναι ότι καλύτερο. Τρομοκρατήθηκαν, τους πήραν τα κινητά και τους είπαν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο, αργότερα τους τα έδωσαν. Έκοψαν κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς, δεν υπάρχει ίντερνετ», σημείωσε.

«Είναι μέσα στο πλοίο, τους έχουν ελεύθερους, δεν τους ενοχλούν. Μέσα έχουν μείνει μόνο 8 φρουροί. Τους έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά του Ιράν και είναι εκεί δεμένοι. Από το υπουργείο δεν έχουν επικοινωνήσει, με την εταιρεία μιλάμε. Όλοι μιλάνε για αντίποινα, τι θα γίνει από εκεί και ύστερα δεν ξέρει κανείς», συμπλήρωσε.

Δείτε τι δήλωσε στο OPEN

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook