Τη διαφορά κάνει η εκτίμηση του γνωστού μεγαλοεπενδυτή, Mark Mobius, παρέχοντας μερική αισιοδοξία, καθώς προβλέπει πως μέχρι τον Ιούνιο του 2012 θα έχει λυθεί το πρόβλημα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Ωστόσο προειδοποιεί πως οι μέχρι τώρα επιπτώσεις είναι μεγάλες στο επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της επενδυτικής ετιαρείας Franklin Templeton, η οποία εξειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κρίση στην Ευρώπη θα έχει λυθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα Valor Economico, ο Mobius προειδοποίησε, ωστόσο, πως οι επενδυτές βρίσκονται σε φάση που υπολογίζουν τις ζημιές της κρίσης, ενώ τόνισε πως η κρίση χρέους είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να έρθουν αντιμέτωποι με το υψηλό ρίσκο.

«Η ευρωπαϊκή κρίση δεν είναι τόσο βαθιά ή τόσο απαίσια όσο ο κόσμος πιστεύει», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «τα μέλη της Ένωσης βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και αυτό απαιτεί χρόνο».

Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις στις χώρες των αναδυόμενων αγορών, ο Mobius εκτιμά πως φέτος οι αποδόσεις θα είναι, σαφώς, σαφώς καλύτερες από πέρσι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook