Στιγμιότυπο από βενζινάδικο στο κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να περιμένει την ΕΕ για να παράσχει στήριξη στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το εθνικό πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα […] Όλοι αυτοί που μας ασκούσαν κριτική, όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν στη Bουλή, ψήφισαν παρών, ήταν απόντες από εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην νέα πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτικές στην ενέργεια που εντείνουν την κοινωνική κρίση στη χώρα και διέβλεψε ότι η κάλπη είναι κοντά.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι αναγκαία γιατί έχουμε εισέλθει σε μία κοινωνική κρίση διαρκείας που οφείλεται σε αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον παραλογισμό αποφάσεων της ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπεται σε συνολική κρίση της Ευρώπης μέσα από τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο, ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

«Πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πραγματοποιηθεί; Εκλογές στο τέλος της 4ετίας, η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα, αντιπαράθεση αρχών και θέσεων, λιγότερη πόλωση και προκλητική ρητορική, που έχουμε αφήσει πίσω μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας έθετε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα.

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει ουσιαστικά εξανεμιστεί, μπροστά στη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. Η διεύρυνση των ανισοτήτων δεν ανακόπτεται με ημίμετρα, αλλά με πολιτικές στήριξης των πλέον ευάλωτων», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

«Ο ρόλος του «σημαιοφόρου» στα ευρωατλαντικά σχέδια, είτε αυτός αφορά την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, είτε τις κυρώσεις προς τη Ρωσία και το Ιράν φέρνει μεγάλους κινδύνους και κοστίζει τελικά πολύ ακριβά για τον ελληνικό λαό», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Μία ακόμα απόδειξη ότι οι Ευρωπαίοι κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα και ο Έλληνας πρωθυπουργός αντί να προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα, υπακούει στα «ευρωπαϊκά»», λέει η Ελληνική Λύση.

«Χρειάζονται γενναίες και άμεσες παρεμβάσεις για να στηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook