Χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν και φέτος τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που διοργανώνεται αδιάκοπα επί 28 έτη.

Κατάμεστο ήταν το Festival Hall από χαρούμενα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Η εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη σκηνή, δημιούργημα του γνωστού καλλιτέχνη Γιάννη Χρυσούλη, μάγεψε το κοινό, ενώ η γλυκιά μουσική από το Ορατόριο Μεσσίας του Χέντελ, πριν από την έναρξη του κυρίως προγράμματος, δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η ιδιαιτερότητα της φετινή χρονιάς, η συμμετοχή στην ελληνική γιορτή ιεραρχών από την Εκκλησία των Κοπτών και των Ρουμάνων της Βικτορίας.

Η λαμπρή γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του Ευαγγελίου Θείας Γεννήσεως από μέλη της Ιερατικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής και συμπληρώθηκε με ύμνους τους οποίους έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Τρεις πολύ όμορφους ύμνους έψαλε η πολυμελής χορωδία των Διακόνων της Εκκλησίας των Κοπτών.

Ακολούθησαν πολυάριθμα συγκροτήματα και καλλιτέχνες σε κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο πρόσφερε η ρουμανική χορωδία παρουσιάζοντας παραδοσιακά τους κάλαντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook