Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, φοιτητές που ζητούν στήριξη της συμφοιτήτριάς τους η οποία έμεινε χωρίς ρεύμα για οφειλή περίπου 300 ευρώ σε πάροχο ρεύματος.

Οι φοιτητές με πανό, συνθήματα αλλά και τοποθετήσεις στο συμβούλιο τόνισαν ότι αυτό το αμελητέο ποσό για την επιχείρηση παροχής ρεύματος αλλά και για πολλούς, είναι το μισό μηνιάτικο για τη φοιτήτρια που δουλεύει για να τα βγάλει πέρα.

«Έχουμε γίνει μπαλάκι, ο καθένας δηλώνει αναρμόδιος και τελικά δεν ξέρουμε ποιος είναι αρμόδιος. Απαιτούμε κανένας φοιτητής να μην πληρώνει δημοτικά τέλη και κάθε φοιτητής να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο» ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ο εκπρόσωπος των φοιτητών καταλήγοντας ότι: «Απαιτούμε να γίνει άμεση επανασύνδεση του ρεύματος της συναδέλφου».

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος ένα συλλογικό όργανο να μπορεί να δώσει εντολή στη ΔΕΔΔΗΕ για άμεση επανασύνδεση. Ως προς το αίτημα για μηδενισμό των δημοτικών τελών στους φοιτητές δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και αν όλοι πάρουμε ομόφωνο ψήφισμα, αυτό απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης ο μηδενισμός των τελών. Για το κοινωνικό τιμολόγιο, δεν μπορούμε να εντάξουμε οριζόντια τους φοιτητές σε αυτό και εκεί υπάρχει περιορισμός. Οι αποφάσεις των δήμων ελέγχονται νομικά και δημοσιονομικά από τον Επίτροπο.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook