(φωτο αρχείου Χανιά από ψηλά)
Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Οι βουές που ακούγονται από χθες και συνεχίζονται και σήμερα σε διάφορες περιοχές των Χανίων, συνοδευόμενες από έντονο τράνταγμα τζαμιών έχουν θορυβήσει πολλούς κατοίκους οι οποίοι επικοινώνησαν με το flashnews.gr ζητώντας να μάθουν τι μπορεί να συμβαίνει.

Μιλώντας στο flashnews.gr o Καθηγητής Γεωφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών, Φίλιππος Βαλλιανάτος ανέφερε ότι βάσει των καταγραφών που μπορεί να δει κάθε πολίτης στη σελίδα του Ινστιτούτου, πρόκειται για αποτέλεσμα ανθρωπογενούς διαστηριότητας και όχι σεισμογενούς.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί, οι βοές αυτές και το συνοδευόμενο τράνταγμα έχουν καταγραφεί και φαίνονται ως μικρά κόκκινα σημαδάκια στην κόκκινη γραμμή που αναγράφει ώρα 6.00 GMT, δηλαδή στις 8.00 ώρα Ελλάδα, η οποία χωρίζεται ανά 5 λεπτά.

(πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Αναζητώντας τον ανθρωπογενή παράγοντα στον οποίο ενδεχομένως να οφείλεται το φαινόμενο, εξετάσαμε την πιθανότητα εκτέλεσης βολών.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το flashnews.gr από το Λιμεναρχείο Χανίων και χθες και σήμερα εκτελέστηκαν και εκτελούνται βολές.

Ειδικότερα, χθες εκτελέστηκαν βολές στην περιοχή Καραβια από τις 8.00 – 15.00. Η περιοχή βρίσκεται στο Μυρτώο Πέλαγος.

Σήμερα, πραγματοποιούνται σε δυο περιοχές βολές και συγκεκριμένα στην περιοχή Καραβια από τις 8.00 – 15.00 καθώς και στο Πεδίο Βολής Μάλεμε επίσης από 8.00 – 15.00

Φυσικά κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα καθώς υπάρχει μαρτυρία στο flashnews.gr ότι το τράνταγμα των τζαμιών το βίωσε αναγνώστης τη νύχτα στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Μέχρι στιγμής πέρα από υποθέσεις δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την αιτία των θορύβων αυτών και των συνοδών τρανταγμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook