Η Αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου σε διαφορετικές τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε οχήματα και καταστήματα που απέφεραν 25 συλλήψεις. Συνολικά έγινε έλεγχος σε 252 οχήματα και 253 άτομα που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν απ’ όπλα μέχρι ναρκωτικά ενώ σημειώθηκαν 79 συνολικά παραβάσεις.

Στο πλαίσιο των ελέγχων κατασχέθηκαν μεταξύ των άλλων 17 δενδρύλλια κάνναβης, μαχαίρια αλλά και ένα ρόπλαο

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πεζών Περιπολιών Ηρακλείου, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου, του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 253 άτομα και 252 οχήματα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 25 συλλήψεις από τις οποίες:

1 για μέθη

10 για στέρηση αδείας οδήγησης

1 για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων

1 για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών

2 για ηχομέτρηση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

2 για παραεμπόριο

8 για λοιπά αδικήματα

Επίσης βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του αντικαπνιστικού Νόμου.

Τέλος, κατασχέθηκαν 17 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε εννέα 9 γλάστρες, 2 μαχαίρια και ένα 1 ρόπαλο.

Η δράση αυτή είναι στοχευόμενη και αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook