Έχουν περάσει 18 χρόνια  από τον νόμο \”Don\’t ask, don\’t tell\” (Μη ρωτάς, μη λες), που απαιτούσε από τους ομοφυλόφιλους που υπηρετούν στο Στρατό να αποκρύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, διαφορετικά θα αποπέμπονταν από το Σώμα.

Από τον περασμένο Ιούλιο είναι και  επίσημα παρελθόν. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην  Μαρίσα Γκαέτα, αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ύστερα από 80 μέρες στη θάλασσα επιστρέφοντας στη στεριά να ανταλλάξει ένα φιλί στο  στόμα, την ώρα που το πλήθος γύρω ζητωκραύγαζε με την ερωμένη της.

\”Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Είναι καλό που πλέον μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Το περίμενα πολύ καιρό\”, δήλωσε η Γκαέτα στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αποβάθρα.

Όταν ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού επιστρέφει στις ΗΠΑ, είναι σχεδόν παράδοση να περιμένουν στο λιμάνι οι κοντινοί άνθρωποι των στρατιωτών για να τους υποδεχτούν, ενώ όλοι περιμένουν το \”πρώτο φιλί\” που θα δοθεί αποβάθρα.

 

Φέτος, για πρώτη φορά, το φιλί αυτό δόθηκε από δύο άτομα του ίδιου φύλου, κάτι που μέχρι και πέρυσι θα αποτελούσε λόγο για να εκδιωχθεί κάποιος από τα σώματα του στρατού, αποδεικνύοντας την αλλαγή που ήρθε μετά από δεκαετίες πουριτανισμού.

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «Don\’t Ask, Don\’t Tell», περίπου 17.000 στρατιωτικοί αποπέμφθηκαν από το Σώμα επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.



(news247)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook