Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ένας γιατρός που έχει χόμπι να φωτογραφίζει με drone, τράβηξε τυχαία εικόνες από την περιοχή που άφησε την τελευταία πνοή του ο Σήφης Βαλυράκης, εκείνο το πρωινό.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τις 11:17 έως τις 11:20 της 24ης Ιανουαρίου 2021 και μία από αυτές, δείχνει το λιμανάκι της Ερέτριας που ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος των δυο αδελφών. Ωστόσο σε απόσταση λίγων μέτρων φαίνεται να πλησιάζει ένα μαύρο αυτοκίνητο που φέρεται να ανήκει στους κατηγορούμενους.

Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν βγήκαν εκείνη την ημέρα από το σπίτι τους…

Οι αποκαλύψεις για δεύτερο σκάφος που παρενόχλησε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, άνοιξαν έναν κύκλο καταθέσεων από τους ψαράδες της περιοχής που κλήθηκαν να απαντήσουν αν βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στη θάλασσα κι αν εμπλέκονται στο επεισόδιο με την τραγική κατάληξη.

Στις αρχές εμφανίστηκαν διαδοχικά τρεις μάρτυρες που έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση, μετά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι επρόκειτο για ναυτικό ατύχημα.

Ο δεύτερος από αυτούς τους μάρτυρες, που εμφανίστηκε μετά από περίπου τρεις μήνες, τον Απρίλιο του 2021, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ζήτησε να μην καταθέσει στο Λιμεναρχείο Ερέτριας αλλά σε άλλη αρχή, έκανε ευθέως λόγο για εγκληματική ενέργεια υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αναγνώρισε τους δυο επιβαίνοντες στο αλιευτικό, οι οποίοι -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του- χτύπησαν με κοντάρι τον πρώην υπουργό αφού πρώτα του επιτέθηκαν φραστικά και τον έβρισαν.

Η μαρτυρία αυτή ήταν κοντά στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης που έκανε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου και απεφάνθη ότι ο Σήφης Βαλυράκης δεν χτυπήθηκε μόνο από την προπέλα του δικού του σκάφους.

Συγκεκριμένα φέρεται να εντόπισε ένα τραύμα στο πρόσωπο από την προπέλα αλλά και άλλα χτυπήματα επίσης στο πρόσωπο που έχουν προκληθεί από άλλο αντικείμενο, όπως και ένα τραύμα στο αριστερό χέρι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμυντικό, να σήκωσε δηλαδή ο πρώην υπουργός το χέρι του για να εμποδίσει το χτύπημα.

Ο μάρτυρας αυτός έδωσε τελικά κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής και ένας τρίτος άνθρωπος «έδεσε» τη μαρτυρία καταθέτοντας ότι είχε βγει για ψάρεμα τη μοιραία μέρα και όταν γύρισε, δεν είδε το σκάφος των κατηγορούμενων αδελφών στο λιμάνι.

«Αυτός ο μάρτυρας έχει βαριά προβλήματα ακοής και πάσχει από άνοια. Δεν είναι δυνατό να λαμβάνεται υπόψη η κατάθεσή του» είπε στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης…

Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook