Η νομική ομάδα του Έλον Μασκ έστειλε επιστολή… βόμβα στο Twitter απειλώντας να ματαιώσει την εξαγορά του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης απέτυχε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς.

Ο Elon Musk ήταν επικριτικός με τους ισχυρισμούς του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών του με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων ήταν bots ή απατεώνες, προειδοποιώντας τον περασμένο μήνα ότι η εξαγορά του ήταν «σε αναμονή» ενώ αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες.

Σε επιστολή προς τον επικεφαλής νομικό διευθυντή του Twitter που αποκαλύφθηκε σε ρυθμιστική κατάθεση τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του Μασκ ισχυρίστηκαν ότι η αποτυχία του να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα bots και άλλους ψεύτικους λογαριασμούς ισοδυναμούσε με «σαφή ουσιαστική παραβίαση» της συμφωνίας εξαγοράς του Μασκ.

Η επιστολή, σύμφωνα με τους ft.com, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της Tesla πιστεύει ότι το Twitter «αρνήθηκε να παράσχει τις πληροφορίες που έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις 9 Μαΐου», ισχυριζόμενος ότι η άρνησή του να εξηγήσει πώς εντοπίζει ψεύτικους λογαριασμούς «ισοδυναμεί με άρνηση» των απαιτήσεών του.

«Με βάση τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του Twitter και ειδικότερα την τελευταία αλληλογραφία της εταιρείας, ο κ. Μασκ πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει τα δικαιώματα ενημέρωσης του (και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της εταιρείας) βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης», αναφέρει η επιστολή.

«Έχω το δικαίωμα να τερματίσω τη συμφωνία»

Έλον Μασκ

«Πρόκειται για σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα των Financial Times για σχολιασμό.

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν κατά 6% στο χρηματιστήριο, πριν τη συνεδρίαση της Δευτέρας, φτάνοντας στα 37,63 δολάρια η κάθε μία, πολύ πιο χαμηλά από την τιμή προσφοράς των 54,2 δολαρίων του Μασκ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook