Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμτπη, η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών σχετικά με τις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή Πρασέ» του Δήμου Πλατανιά για την κατασκευή υβριδικού πάρκου παραγωγής ρεύματος.

 

Σκοπός της επίσκεψης της Επιτροπής, ήταν να γνωστοποιήσουν στον Αντιπεριφερειάρχη την αντίθεσή τους, στην πραγματοποίηση γεωτρήσεων από την «Αιολική Μουσούρων Α.Ε.» στην περιοχή αυτή, καθώς, όπως τόνισαν, με πρόσχημα την ανάπτυξη, ο τόπος τους θα δεχθεί μια ολέθρια καταστροφή.

«Είμαστε όμως θετικοί στην ανάπτυξη γενικότερα, με όρους και με απόλυτη διαφάνεια», συμπλήρωσαν.

Ο Ανιπεριφερειάρχης τόνισε ότι, χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και επιστημονική τεκμηρίωση, δεν θα συναινέσει ποτέ στην κατασκευή του ως άνω έργου.

 

Επίσης, η Επιτροπή δήλωσε ότι είναι προσβλητικό για τους ντόπιους κατοίκους, ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, να σχεδιάζεται η εκμετάλλευση των υδάτινων στοιχείων ερήμην τους.

 

Τέλος,  η Επιτροπή ζήτησε την παρέμβασή του, ώστε η Πολιτεία να ορίσει κατάλληλους επιστήμονες για να εξετάσουν σε βάθος τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook