Οι νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή ακόμη κι από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 και υποτίθεται ότι αφορούσαν: 1) την εκτέλεση του πλαγίου άουτ με το πόδι (σ.σ. όπως στο 5×5), 2) την εκτέλεση στατικής φάσης με ντρίμπλα και κανονική κίνηση από ποδοσφαιριστή, δίχως πάσα ή γέμισμα, 3) την απόλυτη ελευθερία στις αλλαγές παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως στο μπάσκετ, 4) την πεντάλεπτη αποβολή με τον παίκτη που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα να παραμένει εκτός αγωνιστικού χώρου γι’ αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα και 5)τη μείωση της διάρκειας του αγώνα (δύο ημίχρονα από 30 λεπτά με stop στο ρολόι αλά μπάσκετ).

Όπως ήταν φυσικό, οι νέοι κανόνες έφεραν αντιδράσεις, με την ολλανδική ομοσπονδία να παίρνει θέση και να ξεκαθαρίζει ότι όλα… οφείλονται σε παρεξήγηση.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας, Μαριάν φαν Λέουβεν, τόνισε ότι όλες οι προτάσεις συμπεριλαμβάνονται σε κείμενο (μπλογκ) του επικεφαλής του ερασιτεχνικού ολλανδικού ποδοσφαίρου, Γιαμ Ντιρκ φαν ντερ Ζεε, ο οποίος αναφέρεται σε ενδεχόμενα μεμονωμένα «πειράματα» στους κανόνες, όπως γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες της χώρας εδώ και μια πενταετία.

«Είμαι υπέρ μιας ελεύθερης σχέσης και ειδικά μιας σχέσης καλής συνεργασίας με τους συλλόγους. Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Ομοσπονδία απλώς αποφάσισε κάτι. Ενημέρωσα αμέσως τους συλλόγους με ένα e-mail πώς αυτό δεν ισχύει καν. Είμαι πολύ απογοητευμένη με το όλο θέμα. Ευτυχώς, όλοι έδειξαν κατανόηση», ανέφερε η Μαριάν φαν Λέουβεν.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook