Αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Βρισκόμαστε ήδη στην καλοκαιρινή περίοδο και θεωρείται δεδομένο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο και σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί εξαιτίας της διαχρονικής απουσίας ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, ενώ αδυνατεί να κατανοήσει, ακόμα και μετά τις τεράστιες καταστροφές των περασμένων ετών, τη σημασία της πρόληψης, δίδοντας μόνο το 0,04% του προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες!

Σε αυτό το ιδιαίτερα προβληματικό και ελλειμματικό πλαίσιο ο Δήμος Πλατανιά καλείται και φέτος να πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμβάλλει από την πλευρά του, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του, στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών.

Με δεδομένο ότι η σύσκεψη για τα θέματα πολιτικής προστασίας στον Δήμο Πλατανιά έγινε με τηλεδιάσκεψη και με πολύ μικρή συμμετοχή, κρίνουμε απολύτως αναγκαίο να επαναληφθεί άμεσα η διαδικασία, με διά ζώσης παρουσίες και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, της Αντιπολίτευσης, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Διεύθυνση Δασών, Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, εθελοντικές ομάδες κ.ά.).

Σε αυτή τη σύσκεψη, πέρα του συντονισμού και των όποιων άλλων θεμάτων τεθούν, κρίνουμε σκόπιμο να υπάρξει μία ευρεία απόφαση για την επαναφορά του αιτήματος που αφορά τη σύσταση και λειτουργία μόνιμης δομής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Πλατανιά, με δεδομένο, όπως και ο κ. Δήμαρχος παραδέχεται με προβληματισμό, χωρίς όμως να κάνει την αυτοκριτική του μετά από 11 χρόνια στο «τιμόνι» του Δήμου, ότι είναι «ο μοναδικός Δήμος σε επίπεδο Νομού, που δεν διαθέτει τέτοια δομή». Το αίτημα είναι δίκαιο και λογικό και η δημιουργία διεκδίκησης για την ικανοποίησή του αποτελεί τον σωστό δρόμο, σε αντίθεση με τις χωρίς αντίκρυσμα έως σήμερα επιστολές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook