«Μαζί μπορούμε καλύτερα» ήταν ο τίτλος της δράσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Φαιστού, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που υλοποιείται για την ενημέρωση κι ενεργοποίηση των πολιτών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στο πλαίσιο της δράσης, οργανώθηκε σχετική εκδήλωση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Αντιδημαρχίες Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Φαιστού, με την παρουσία δεκάδων μαθητών σχολείων και των εκπαιδευτικών τους.

Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε προβολή κι έκθεση του Πυροσβεστικού και Διασωστικού Εξοπλισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε και βιωματική συμμετοχή μαθητών σε προσομοίωση κατάσβεσης εικονικής πυρκαγιάς. Υλοποιήθηκε παράλληλα ενημέρωση για τις υπαίθριες πυρκαγιές και για τους κινδύνους ζωής και περιουσίας από τις πυρκαγιές, αλλά και ενημέρωση για τους τρόπους προστασίας από τις υπαίθριες πυρκαγιές.

«Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η βιωματική εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια εκπαίδευσης, ειδικότερα για τις μικρότερες ηλικίες και τους μαθητές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: «Ως δημοτική αρχή έχουμε επενδύσει σε αντίστοιχες δράσεις. Αρκεί να θυμίσω τη δράση κυκλοφοριακής αγωγής κι ευαισθητοποίησης που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, το Τμήμα Τροχαίας και το Α.Τ. Φαιστού. Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά μπορεί να δείξει το μέλλον, αλλά και να συμβάλει μέσα από την εκπαίδευση και την παιδεία της στην βελτίωση και ανάπτυξη του τόπου μας».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι που εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά του τόπου μας και συμμετέχουμε σε μια δράση που μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Τα τελευταία χρόνια με τον κατάλληλο συντονισμό και την υποστήριξη όλων των συναρμόδιων, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις πυρκαγιές στην περιοχή μας στο ελάχιστο. Γι’ αυτό ακριβώς συνεχίζουμε και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, καλώντας όλους να μοιραστούν μαζί μας αυτό το όραμα για έναν τόπο χωρίς καταστροφές, για έναν τόπο χωρίς πυρκαγιές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook