Ένα απρόσμενο συμβάν συνέβη γύρω στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου. Το επιβατικό πλοίο “Απόλλων Κ” που κάνει το δρομολόγιο Παλαιόχωρα- Σούγια-Αγία Ρουμέλη-Λουτρό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (το πιθανότερο λόγω καιρού) προσέκρουσε στην προβλήτα “Μασχάλη” του λιμένα της Αγίας Ρουμέλης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το καράβι τη στιγμή της πρόσκρουσης ήταν δεμένο.

Συνέπεια αυτού να προκληθούν ζημιές στο καράβι, με μερική εισροή υδάτων εντός του και με συνέπεια την ημιβύθισή του.

Παρόλα αυτά δεν εμπνέει ανησυχία η υπόθεση αφού ήδη άρχισε η διαδικασία αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε στο καράβι, αφού το λιμεναρχείο Χανίων επιλήφθηκε άμεσα στου συμβάντος, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ειδικότερα το κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων φρόντισε άμεσα για την αποστολή πλωτών φραγμάτων για την αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης.

Φυσικά μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά, υπάρχει απαγόρευση απόπλου του καραβιού.

“Την Κυριακή θα φύγει κανονικά το καράβι”

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Ναυτικής Εταιρείας Θαλάσσιων Μεταφορών Νότιας Κρήτης Γιώργο Κριαρά που μίλησε στο Flashnews.gr, “η εταιρεία μας αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του ατυχήματος και αξίζει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία ρύπανση. Το καράβι την Κυριακή το μεσημέρι θα φύγει από το σημείο και επαναλαμβάνουμε ότι όλες τις ευθύνες τις αναλαμβάνει η εταιρεία μας και ο πρόεδρος της. Η ζημιά προήρθε από ένα εξωτερικό παράγοντα που χτύπησε την εξάτμιση, αλλά πλέον το πρόβλημα αποκαθίσταται”.

Σημειώνεται ότι το 7μελές πλήρωμα του καραβιού (εκείνη την ώρα που έγινε το συμβάν δεν υπήρχαν επιβάτες) χαίρει άκρας υγείας.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook