Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως προκρίνει την επέκταση της κάρτας με το Fuel Pass για ολόκληρο το καλοκαίρι, για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα, με το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι να κάνει λόγο για απευθείας επιδότηση στους καταναλωτές, με μεγαλύτερα ποσά και διεύρυνση των δικαιούχων.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι ένας οδηγός για να βάλει στο όχημά του 30 λίτρα αμόλυβδης, σήμερα χρειάζεται 70,8 ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι χρειαζόταν 48,5 ευρώ, δηλαδή 22,3 ευρώ περισσότερα.

Θέμα χρόνου να φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο

Οι πρατηριούχοι πάντως εκτιμούν πως η πραγματικότητα με τις τιμές είναι ακόμα χειρότερη και πως ήδη η μέση τιμή πανελλαδικά έχει φτάσει τα 2,44 ευρώ το λίτρο.
Μέτρα στήριξης: Έρχεται επιδότηση στην αντλία και για τη βενζίνη – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις
«Η μέση τιμή που δίνουμε πανελλαδικά, η μέση τιμή που δίνουμε ανα νομό, που παρουσιάζεται από το Υπουργείο, δεν είναι η πραγματική. Επί της ουσίας είναι πολύ μεγαλύτερη η τιμή της τάξεως των 5 – 6 λεπτών πιο πάνω. Γιατί σήμερα η τιμή που πουλάνε τα διυλιστήρια είναι στα 2,29. Αν βάλουμε το 5% μεσοσταθμικά θα σας πω εγώ, χονδρικά πάμε στο 2,44», αναφέρει μιλώντας στο OPEN o Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Η εκτόξευση των τιμών στα 2,5 ευρώ το λίτρο θεωρείται θέμα χρόνου, ενώ οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο fuel pass αναμένονται στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook