Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων:

Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών για επιτηρήσεις και βαθμολόγηση γραπτών των Πανελλαδικών παραμένουν χρόνια καθηλωμένες σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που απασχολούνται στο Βαθμολογικό Κέντρο (διορθωτές, επικουρικό προσωπικό) τις ημέρες των αργιών (π.χ Κυριακές) λαμβάνουν, όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία), επιπλέον υπερωριακή αποζημίωση.

Αν και η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι αργία για το Δημόσιο, η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλλει επιπλέον αποζημίωση. Το επιχείρημα «περί προαιρετικής προσέλευσης» την ημέρα αυτή, δεν είναι καθόλου αθώο. Τι θα γίνει αν στο μέλλον κληθούμε «προαιρετικά» να δουλεύουμε και τα Σαββατοκύριακα; Είναι ατυχές να γίνεται επίκληση στο «φιλότιμο» των εκπαιδευτικών από ένα Υπουργείο και μια διοίκηση που όχι απλά δεν έχει «φιλότιμο» αλλά ούτε ιερό και όσιο και μονίμως απεργάζεται τρόπους αφαίρεσης δικαιωμάτων μας και λεηλασίας του εισοδήματος μας.
Καλούμε τους υπεύθυνους να μη λειτουργήσουν το Βαθμολογικό σε μέρα αργίας και τους συναδέλφους να μην προσέλθουν τη Δευτέρα 13/6 σε κάθε περίπτωση. Δε θα κληθούμε για άλλη μια φορά να καλύψουμε τις ανεπάρκειες του υπουργείου, που δε φρόντισε για την ολοήμερη λειτουργία των βαθμολογικών τις προηγούμενες μέρες, καθώς οι πανελλήνιες εξετάσεις συνέπεσαν με τις ενδοσχολικές εξετάσεις των γυμνασίων. Άλλωστε, η «συνήθεια» της λειτουργίας του βαθμολογικού την ημέρα της αργίας του Αγ. Πνεύματος δεν ίσχυσε πέρυσι στα βαθμολογικά της Αθήνας, που ήταν κλειστά, σε αντίθεση με των Χανίων.

Απαιτούμε αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των τελευταίων χρόνων και αυξήσεις των μισθών μας καθώς οι συνεχείς ανατιμήσεις, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, μας οδηγούν σε ολοένα μεγαλύτερη φτωχοποίηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook