Την ανησυχία τους εκφράζουν κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης για την παρουσία του πλοίου που έπαθε ζημιά χθες στο λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι φοβούνται ιδιαίτερα το ενδεχόμενο μόλυνσης των υδάτων τις θαλάσσιας περιοχής μετά την παραμονή του πλοίου.

Το συγκεκριμένο πλοίο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Παλαιόχωρα- Σούγια-Αγία Ρουμέλη-Λουτρό, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες προσέκρουσε στην προβλήτα “Μασχάλη” του λιμένα της Αγίας Ρουμέλης. Συνέπεια αυτού ήταν να προκληθούν ζημιές στο καράβι, με μερική εισροή υδάτων εντός του και με συνέπεια την ημιβύθισή του. Από την πρώτη στιγμή το λιμεναρχείο βρίσκεται στο σημείο και εκτελεί όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της θαλάσσιας ρύπανσης των υδάτων

Ωστόσο την έντονη ανησυχία για αυτό το ενδεχόμενο εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο Γιάννης Τζατζιμάκης, Πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Ρουμέλης. Συγκεκριμένα ο κ. Τζατζιμάκης ανέφερε ότι « Πριν μια ώρα πήγα στο λιμανάκι και βρήκα τις λιμενικές αρχές και ενημερώθηκα. Τους ρώτησα αν είναι εξασφαλισμένα τα καύσιμα, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έχω το πλοίο έχει τέσσερις τόνους καύσιμα, ώστε να μην υπάρξει διαρροή και να μολυνθούν τα ύδατα. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μάλλον θα τα καταφέρουν και θα τα βγάλουν με ασφάλεια. Μάλιστα περιμένουν κάποιον ειδικό από το υπουργείο αύριο να αξιολογήσει την όλη κατάσταση».

Στη συνέχεια ο κ. Τζατζιμάκης ανέφερε ότι « επιθυμία δική μου και των συγχωριανών μου είναι να απομακρυνθεί το πλοίο καθώς όταν ρώτησα τις λιμενικές αρχές σχετικά με την απομάκρυνση του δεν πήρα σαφή απάντηση. Χθες μετά τις δηλώσεις του πρόεδρο της Ναυτικής Εταιρείας Θαλάσσιων Μεταφορών Νότιας Κρήτης Γιώργου Κριαρά ότι το πλοίο θα απομακρυνθεί την Κυριακή όλοι ήταν καθησυχαστικοί. Ωστόσο βλέπουμε ότι το πλοίο έχει κάτσει και δεν πρόκειται να φύγει. Εμείς αυτό ζητάμε, μόλις απομακρυνθούν τα καύσιμα να φύγει το πλοίο από εκεί ώστε να μην φεύγουν τα κομμάτια του στις παραλίες του νησιού. Η Αγία Ρουμέλη είναι μέρος με αρκετό τουρισμό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook