Περίπου 8.000 ενστάσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής συνολικά στην περιφερειακή ενότητα Χανίων μέχρι στιγμής επί των δασικών χαρτών, είτε αφορά σε αντιρρήσεις είτε σε πρόδηλα σφάλματα.

Ο δρόμος ωστόσο είναι ακόμα μακρύς και ο χρόνος περιορισμένος καθώς μετά και την τελευταία παράταση που δόθηκε, μένει περίπου ένας μήνας μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, στις 15 Ιουλίου.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ηλεκτρονικά δεν είναι δύσκολη. Υπάρχει εξάλλου και οδηγός στην εφαρμοφή. Για όσους όμως δεν έχουν εξοικείωση με τους υπολογιστές ή για όσους έχουν ερωτήματα και αβεβαιότητα γύρω από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, πραγματοποιείται από τους εμπλεκόμενους φορείς, την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στις 19.00, ενημέρωση ανοιχτή στο ευρύ κοινό που θα θελήσει να μάθει τι πρέπει ακριβώς να κάνει για να υποβάλλει ένσταση και να λύσει όποια απορία έχει.

Ακόμα και αν ο ενδιαφερόμενος πολίτης δε διαθέτει τοπογραφικά, έγγραφα ή ό,τι άλλο απαιτείται, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει είναι να υποβάλλει την αίτησή του πριν τη λήξη της προθεσμίας, αλλιώς ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου του ως δασικού θα τελεσιδικήσει. Μετά θα έχει τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα και χωρίς να θεωρείται εκπρόθεσμος να συμπληρώσει την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Όποιος δυσκολευτεί ή έχει κάποιου είδους απορία κατά την υποβολή της αίτησης μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση Δασών Χανίων για διευκρινίσεις.

Σε συνέντευξη τύπου – κάλεσμα προς τους πολίτες για συμμετοχή τους στην ενημερωτική εκδήλωση της Πέμπτης δόθηκαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook