Στην δημόσια παραδοχή ότι μέρος του υπέρογκου χρέους της Ελλάδας οφείλεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 προχώρησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ. Όπως δήλωσε ο Ζάκ Ρόγκ «αν δεί κανείς το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας θα δει ότι ένα ποσοστό 2% με 3% οφείλεται στο κόστος των Αγώνων».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι αγώνες «θα μπορούσαν να είχαν διεξαχθεί με πολύ χαμηλότερο κόστος, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις οι οποίες κατέστησαν, μετά, απαραίτητες τις διπλές βάρδιες που κόστισαν περισσότερο».

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις καθυστερήσεις οφείλονταν στις συνεχόμενες ενστάσεις των υποψήφιων κατασκευαστικών εταιρειών που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για τα ολυμπιακά έργα.

Αποτέλεσμα των ενστάσεων ήταν η καθυστέρηση της έναρξης των έργων με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους αφού οι εργολάβοι για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ζητούσαν περισσότερα χρήματα για την απασχόληση περισσότερων αλλοδαπών εργαζομένων επί τω πλείστο, περισσότερων μηχανημάτων και πιο γενναιόδωρων συμβολαίων στους υπεργολάβους για να επιταχύνουν τα έργα.

‘Έτσι δυστυχώς διογκώθηκε το κόστος της κατασκευής των υποδομών παρα το γεγονός ότι η ανάληψη των αγώνων έγινε στα τέλη του 1997.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook