Με μια σεμνή τελετή στο μνημείο που βρίσκεται στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού της Δημοτικής ενότητας Κολυμβαρίου, ο Δήμος Πλατανιά τίμησε τους αγωνιστές της Μάχης του Δρομονέρου.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Βουκολιών και εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Καλαϊτζάκης Γιώργος, αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές, των οποίων ο αγώνας είναι μάθημα ζωής για τις επόμενες γενιές.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν οΤαξίαρχος ε.α κ. Καλογεράκης Ιωάννης , ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιστορικό της Μάχης που έγινε πριν από 126 χρόνια, το 1896 και αποτέλεσε ορόσημο για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού από την Κρήτη.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και κ.Ασπασία Λουπάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη -Κρασουδάκη η οποία απεύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους της Π.Ε. Χανίων, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζυμβραγού κ. Στράτος Ξανθουδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κακοπέτρου κ. Νίκος Τσιχλάκης καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Στην παραπάνω εκδήλωση τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook