Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής για δωρεάν παραχώρηση αγροτικής γης, κυρίως από άνεργους πτυχιούχους, οι οποίοι αναζητούν διέξοδο και ευκαιρίες απασχόλησης στην ελληνική ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου αιτήσεις για ενοικίαση αγροτεμαχίων σε Περιφερειακές Ενότητες της Φλώρινας, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, των Σερρών και του Κίλκις, ενώ θέμα ημερών είναι να υπογραφούν τα πρώτα συμβόλαια εκμίσθωσης γης. Επίσης και στην Θεσσαλία θα διατεθούν αγροτεμάχια αφού έχουν καταγραφεί πάνω από 40.000 στρέμματα προς παραχώρηση.

Βέβαια όπως δημοσιεύει η zougla.gr, θα προηγηθεί πρόσθετος έλεγχος ώστε να οριστικοποιηθούν οι εκτάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ενοικιαστούν αντί 5 ευρώ το στρέμμα σε νέους αγρότες.

Τα κτήματα που προορίζονται για μονοετείς καλλιέργειες παραχωρούνται για 5 χρόνια, ενώ αυτά που προορίζονται για πολυετείς θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για 25 χρόνια.

Δικαιούχοι είναι άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες, ενώ ανώτατο όριο ενοικίασης είναι τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης, εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία, και τα επιπλέον στρέμματα που μπορεί να αποκτήσει).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook