Τριήμερη απεργία στα τέλη Ιουνίου, από τις 24 μέχρι τις 26 του μηνός, κήρυξε σήμερα ένα πορτογαλικό συνδικάτο στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών.

Αυτή η κινητοποίηση έχει ως στόχο «να επιστήσουμε την προσοχή στα αλλεπάλληλα πλήγματα» που δέχεται «η αξιοπρέπεια των εργαζομένων» ανέφερε το Εθνικό Συνδικάτο Προσωπικού Πολιτικής Αεροπορίας (SNPVAC) σε μια ανακοίνωση με την οποία καλείται η Ryanair να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία.

Η απεργία κηρύσσεται σε μια περίοδο όπου στα πορτογαλικά αεροδρόμια –όπως και στα περισσότερα της Ευρώπης– η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία της Covid-19.

Η SNPVAC κατηγορεί τη Ryanair για «καταχρηστικές πρακτικές», ότι απέλυσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και κάνει διακρίσεις σε βάρος των μελών της, ιδίως σε ό,τι αφορά τον χρόνο εργασίας και τις προαγωγές.

Τα ισπανικά συνδικάτα της Ryanair απείλησαν χθες ότι θα κατέβουν σε εξαήμερη απεργία, από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Η ιρλανδική εταιρεία αντιμετώπισε ήδη μια απεργία για μισθολογικά ζητήματα στην Ιταλία και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα συνδικάτα στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

Νωρίτερα σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ο Μάικλ Ο’Λίρι, είπε ότι οι απειλές των συνδικάτων δεν θα έχουν καμία επίπτωση στις πτήσεις αυτό το καλοκαίρι.

Η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις από και προς έξι αεροδρόμια της Πορτογαλίας και υπολογίζει ότι φέτος θα μεταφέρει περίπου 13 εκατομμύρια επιβάτες από και προς τη χώρα αυτή της Ιβηρικής.

newsit.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook