Με παιδικά τραγούδια, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές αιμοδότες, τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σήμερα 15/06/2022, στο Δημαρχείο Χανίων.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Ζερβουδάκη, Στέλιος Μιχαηλάκης, Μιχάλης Καλογριδάκης και Αντώνης Βαρδάκης, υποδέχθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, μαθητές της Γ’ Δημοτικού του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και εθελοντές αιμοδότες που «πλημμύρισαν» το φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων και έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Τα παιδιά τραγούδησαν συμβολικά τραγούδια για την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ισότητα και στη συνέχεια με την καθοδήγηση της εικαστικού, Λαμπρινής Μποβάτσου, δημιούργησαν έναν πρωτότυπο πίνακα με θέμα την αιμοδοσία, ο οποίος στη συνέχεια στόλισε την Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις που ακολούθησαν στα τοπικά ΜΜΕ υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, βρισκόμαστε εδώ σήμερα, στο Δημαρχείο Χανίων με την καλύτερη παρέα, τα μικρά παιδιά, τα οποία μέσα από τα τραγούδια τους και τις εκπαιδευτικές δράσεις, μπαίνουν από νωρίς στο πνεύμα του εθελοντισμού. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Aιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης”, καθώς το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Αγ. Γεώργιος», τιμούμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και προσκαλούμε τους νέους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες∙ να δώσουν λίγο χρόνο από τη ζωή τους, προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό σε όσους το έχουν ανάγκη».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Aιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης”, Δέσποινα Ροδουσάκη τόνισε πως: «Την γιορτή της αιμοδοσίας και του αιμοδότη την τιμούμε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων με μουσική, τραγούδια και ζωγραφιές» και υπογράμμισε πως: «Το αίμα δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται, δίνεται από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο».

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινότητας -Παράρτημα Ρομά Σούδας (παλιό Δημαρχείο), την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook