Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης με ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες που θα επιτρέπουν τη γρήγορη και αποτελεσματική σύνδεση του πολίτη με τον δήμο και το κράτος, βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης σήμερα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη με φορείς των Χανίων και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερακάκης, το σχέδιο που έχει διαμορφωθεί για τις «έξυπνες πόλεις» ύψους 320 εκατ. ευρώ, «τρέχει» ήδη για 17 μεγάλους δήμους, μεταξύ των οποίων τα Χανιά και το Ηράκλειο. Ειδικότερα στην Κρήτη έχει διατεθεί το ποσό περίπου των 19 εκατ. ευρώ.

Από σήμερα, όπως είπε ο κ. Πιερακάκης, ανοίγει η πρόσκληση και για τους υπόλοιπους δήμους όλης της επικράτειας. Πρόκειται όπως τόνισε για ένα μενού επιλογών στο οποίο κάθε δήμαρχος θα μπορεί να αξιοποιεί τα εργαλεία που υπάρχουν για να εφαρμόσει τη στρατηγική του δήμου του.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε επίσης την πλήρη χρηματοδότηση της αναμόρφωσης των ΚΕΠ σε όλους τους δήμους και την κάλυψη του κόστους wifi σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν έχουν wifi.

Ο κ. Πιερρακάκης πραγματοποιεί στην Κρήτη σειρά επαφών με φορείς τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και του «επιχειρείν», προκειμένου να τους ενημερώσει για τον «οδικό χάρτη» του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Νωρίτερα ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης μαζί με τον Βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη, με τον πρύτανη του ιδρύματος Ευάγγελο Διαμαντόπουλο να τον ενημερώνει για τα προγράμματα στα οποία έχει ενταχθεί το Πολυτεχνείο.

Αμέσως μετά ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Οικία–Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα. Ο Υπουργός, τον οποίο συνόδευε ο Βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Μουσείου από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής – Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρόσφατη ψηφιακή αναβάθμιση του μουσείου.

Υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε: «”Ο σπουδαιότερος Έλληνας πολιτικός μετά τον Περικλή”, ειπώθηκε για εκείνον στην εποχή του. Με συγκίνηση, δέος και διάθεση για έμπνευση, βρισκόμαστε σήμερα στο σπίτι του. Οι ιδέες του και το παράδειγμά του παραμένουν επίκαιρα – όσο ποτέ!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook