“Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται! Είμαι κάθε φορά το μέλλον!”

Με πολλή όρεξη και ανυπομονησία προετοιμάζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στα Χανιά, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών.

Το Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί κάθε χρόνο σημείο συνάντησης για χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα γιατί:

• δίνει βήμα έκφρασης σε νέους που έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν , δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αισθανθούν αισιόδοξα. Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η δίψα και το μεράκι των μαθητών για τραγούδι, χορό, αθλητισμό βρίσκουν διέξοδο!
• δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κυρίως για το τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για όλα αυτά.
• δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να στείλουν δυνατό μήνυμα ενάντια σε πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση. Στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βάση της Σούδας που μετατρέπει τη πόλη μας σε ορμητήριο πολέμων. Στέλνουν μήνυμα ότι, τα πράγματα μπορούν να γίνουν και αλλιώς, ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για το σχολείο που έχουν ανάγκη κόντρα στο σχολείο που τους εξοντώνει. Ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση σε αθλητισμό – πολιτισμό κόντρα σε αυτούς που τα μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα. Στέλνουν μήνυμα πως «είναι κάθε φορά το μέλλον» πως τα όνειρά τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και αδικία θα τα κάνουν πραγματικότητα!

Πρώτος σταθμός του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το τουρνουά μπάσκετ 3×3 και ποδοσφαίρου 5×5 με σύνθημα «Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!» στο Δημοτικό Στάδιο Χανίων, τη Κυριακή 19 Ιούνη με ώρα έναρξης 5μμ. Το τουρνουά θα ανοίξει με συζήτηση για το δικαίωμα στο δωρεάν αθλητισμό και τη πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους άθλησης. Θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των συμμετεχόντων.

Το ταξίδι συνεχίζεται στον Αποκόρωνα την Τρίτη 21 Ιούνη με αθλητικό τουρνουά μπάσκετ 3×3 στο γήπεδο μπάσκετ στον Τσιβαρά, με ώρα έναρξης 5:30μμ.

Μέσα από την αθλητική δραστηριότητα αναδεικνύουμε ότι η άθληση είναι ανάγκη κάθε μαθητή, κάθε νέου. Μέσα από τον αθλητισμό αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, μακριά από φαινόμενα βίας και ρατσισμού και κόντρα σε όλα ναρκωτικά. Μέσα από την αθλητική δραστηριότητα θα αναδειχθεί η πρόταση της ΚΝΕ για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό για όλους κόντρα στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό.

Η κεντρική δραστηριότητα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 26 Ιούνη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με ώρα προσέλευσης 7:00μμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• 7:30μμ Επίδειξη χορογραφιών
• 8:00μμ Συζήτηση με τίτλο: ‘’Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον!’’
• 9:00μμ Συναυλία με το συγκρότημα Endless Sleepless Nights

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει:
• Κεντρική έκθεση με θέμα ΄΄Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία’’
• Έκθεση για τους μαθητικούς αγώνες και το σχολείο που έχουμε ανάγκη
• Χώρος για δημιουργία γκράφιτι
• Χώρο ενημέρωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
• Χώρος για τους φίλους του Κόκκινου Αερόστατου
• Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook